Halvdansk megastjerne sultede som barn

Skuespiller Scarlett Johansson mindes en barndom under trange kår. Derfor vil hun nu hjælpe børn, der sulter i USA.

Hun er en af de bedst betalte stjerner i Hollywood, men hun blev bestemt ikke født med en guldske i munden.

Skuespillerinden Scarlett Johansson, der har en dansk-født far og amerikansk mor, havde en opvækst, hvor hjælpen fra det offentlige var livsnødvendig. Det skriver magasinet People.

- Jeg voksede op i en familie, der var afhængig af bidrag fra det offentlige for overhovedet at kunne få mad på bordet, fortæller hun til magasinet. 

De hårde barndomsår og erindringen om ikke altid at have mad nok, har nu fået den prisbelønnede skuespillerinde til at arbejde aktivt for at afhjælpe sult blandt børn i USA.

- Sult er et reelt og ofte overset problem hos amerikanske børn. Men det er noget, vi sammen kan løse, siger Scarlett Johansson og fortsætter:

- Jeg håber, at jeg ved at engagere mig i organisationen Feeding America, kan skabe større opmærksomhed omkring problemet, og at den opmærksomhed vil være med til at løse problemet, siger hun.

Sammen med skuespillerkollegaen Jeremy Renner har hun lavet en video, hvor hun fortæller, hvorfor hun mener, det er vigtigt, at flere støtter organisationen.

For Jeremy Renner, hvis forældre drev en bowlinghal, da han var barn, er det ikke erindringen om en fattig barndom, der motiverer ham. Det gør derimod tanken om hans eget barn, datteren Ava Berlin.

- Som forælder er det særligt svært at bære det faktum, at ét ud af fem børn i USA kæmper med sult. Sult er skadeligt for alle, men for børn kan det desuden have alvorlige langsigtede konsekvenser i form af skader på barnets fysiske og mentale helbred, siger han.

Se Scarlett Johanssons video her: https://www.youtube.com/watch?v=RX6hCtyeSNg

Og Jeremy Renners video her: https://www.youtube.com/watch?v=w0a-U-vfagM

/ritzau/FOKUS

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.