Halvsløj Djokovic efter fiasko: Jeg blev overmandet

Novak Djokovic erkendte sit nederlag, da verdensstjernen lørdag blev sendt ud af Wimbledon i tredje runde.

Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club Foto: Reuters/Aeltc/joe Toth

Wimbledon - All England Lawn Tennis & Croquet Club Foto: Reuters/Aeltc/joe Toth

Wimbledon blev lørdag en verdensstjerne fattigere, da Novak Djokovic blev sendt tidligt ud af turneringen.

Ikke mange havde ventet, at tredje runde skulle blive endestation for den serbiske verdensetter, der var oppe imod amerikanske Sam Querrey, som er nummer 41 i verden.

Amerikaneren vandt 7-6, 6-1, 3-6, 7-6 i et opgør, der blev indledt fredag, men hvor regn udsatte kampen til lørdag, og hvor regn blev ved at drille og også gav en pause undervejs lørdag.

Det var næsten, som om vejrguderne forsøgte at hjælpe Novak Djokovic til at komme ovenpå mentalt og fysisk og fortsætte sin vej mod den tredje Wimbledontitel i træk.

Efter nederlaget var der ros til Sam Querrey fra Djokovic.

- Sam spillede en stor kamp. Hans spil var brutalt, og jeg var overmandet, siger Djokovic ifølge AFP.

Serberen nævnte også, at han ikke følte sig helt på toppen fysisk, men han ville ikke uddybe sin tilstand.

- Det er hverken stedet eller tidspunktet at snakke om det, siger Djokovic.

Med nederlaget mistede den 29-årige serber muligheden for vinde alle fire grand slam-turneringer i samme kalenderår, hvilket har været hans mål.

- Det lykkedes at vinde fire grand slam-turneringer i træk, men i to forskellige sæsoner dog. Jeg vil forsøge at fokusere på det i stedet for på fiasko. Det er selvfølgelig en fantastisk følelse at have fire grand slam-titler på samme tid.

- Jeg vidste, at det ikke ville blive nemt at skulle motivere mig selv mentalt igen, da jeg skulle i gang med Wimbledon.

- Men betydningen af denne turnering er så enorm, at man altid finder inspiration og forbereder sig på at gøre sit bedste, men mit bedste var ikke godt nok i år, siger Djokovic.

Sam Querrey var naturligt ovenud lykkelig over at have sendt Wimbledons helt store stjerne ud af turneringen. Det betyder, at Querrey er blandt de sidste 16 spillere i herresingle.

- Det er fantastisk og specielt at gøre det her ved Wimbledon. Jeg er så ekstatisk og så glad lige nu, siger Sam Querrey, der også havde et par opmuntrende ord om sin modstander:

- Han er så fantastisk. Han er på vej til at blive den måske bedste spiller nogensinde, så man ved, at han er mentalt stærk, og at han kommer tilbage.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.