Udland

Hamas-leder: Vi er i positiv dialog med Israel

Den palæstinensiske Hamas-bevægelse bekræfter rygter om, at den er i kontakt med Israel om våbenhvile.

Eksil-lederen af den palæstinensiske Hamas-bevægelse, Khaled Meshaal, siger, at der har været "positive kontakter" med Israel om at indgå en langvarig våbenhvile.

Meshaal udtaler sig i en video, der er lagt ud på en arabisk nyhedsside.

Det er første gang, at Hamas-bevægelsen bekræfter, at der foregår forhandlinger med ærkefjenden Israel.

Israel selv har afvist, at landet indirekte eller direkte har kontakt med Hamas.

- Hidtil har kontakten været positiv. Men vi er endnu ikke nået til enighed. Vi kan ikke i dag sige, at vi har noget konkret mellem hænderne. Det er bare samtaler, siger Meshaal.

Det ubesvarede spørgsmål er ifølge Meshaal, hvordan konflikten på Gazastriben skal løses.

Hamas er åbne over for alle bestræbelser, men en løsning er kun mulig, hvis Vestbredden og Gaza forenes, understreger Meshaal.

Hamas anerkender ikke den jødiske stat, mens Israel stempler Hamas som en terrororganisation, som det nægter at forholde sig til.

Tirsdag beskyldte det palæstinensiske selvstyre på Vestbredden Hamas for at holde hemmelige samtaler med Israel, som kunne føre til en permanent splittelse af de palæstinensiske områder.

Ifølge arabiske og tyrkiske medier tager samtalerne mellem Israel og Hamas sigte på at indgå en våbenhvile på otte eller ti år og at Israel ophæver sin blokade af Gazastriben.

Gaza domineres af den islamistiske Hamas-bevægelse, mens den rivaliserende Fatah-bevægelse står stærkest på Vestbredden.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.