Hamilton og Vettel er færdige i Magnussens debut

Favoritten Lewis Hamilton er udgået i Melbourne. Det samme er verdensmester Sebastian Vettel.

Kevin Magnussens debut i Formel 1 har fået en dramatisk start, da flere af de allerstørste stjerner er udgået i Melbourne.

Den regerende verdensmester Sebastian Vettel (Red Bull) og Lewis Hamilton (Mercedes) er færdige efter motorproblemer i begyndelsen af løbet.

Hamilton, der indledte i pole position, blev straks fra start overhalet af Daniel Ricciardo (Red Bull) og Nico Rosberg (Mercedes), og kort efter gik Kevin Magnussens McLaren-racer også forbi britens bil.

Den 21-årige dansker indtager således tredjepladsen cirka halvvejs inde i løbet. Rosberg ligger nummer et, mens det australske håb Ricciardo er toer.

Efter få meter af årets første grandprix var det også slut for Kamui Kobayashi (Caterham), der allerede i første sving hev Felipe Massa (Williams) med ud af løbet.

Formel 1-bilerne er fra denne sæson blevet ramt af en række nye ændringer og krav, hvilket har givet store udfordringer til både teknikere og kørere.

Hamilton og resten af Mercedes-holdet havde haft en god optakt til årets første grandprix i Australien. Men under den første træning fredag nåede hans bil kun at køre en halv omgang, før den gik i stå og måtte fjernes med en kranvogn.

I de resterende to træninger kørte Mercedes-raceren langt bedre, og under lørdagens kvalifikation understregede han, hvorfor flere af de andre kørere har udråbt ham til Melbourne-favorit.

Sebastian Vettel har derimod haft dårlige forberedelser hen over vinteren, og i kvalifikationen endte han uden for top-10, hvilket var første gang siden 2012. Dermed får Vettel ikke mulighed for at vinde sit 10. grandprix i træk.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.