Han bliver kun mere rock ’n roll med alderen

Jesper Binzer bliver ved med at vokse personligt og musikalsk, og måske netop derfor er sangeren i D-A-D vokset til en institution i dansk rock

Arkivfoto
København 1. september 2015 13:44

KØBENHAVN: Nej, han vil ikke klippe sit hår.

Men han vil godt medgive, at det har været både lærerigt og givtigt at blive voksen og slå sig lidt på virkeligheden. Over 30 års erfaring fra den danske musikscene har vist Jesper Binzer, at en mands bedste alder ikke nødvendigvis er ungdommen.

Fredag den 4. september fylder D-A-D’s hårkastende skriger 50 år.

For nogle betyder en 50-års fødselsdag, at pulsen daler og energien så småt siver ud af koncerterne, men for D-A-D har mantraet altid været energi over melodi.

- Uanset hvor vi er, så skal vi eliminere alt, hvad der findes før og efter koncerten, og så er det D-A-D det handler om nu, forklarede Binzer sidste år om, hvordan bandet bliver ved med at spille så intense koncerter.

Med dén lektie i bagagen er det også blevet nemmere for ”It’s after dark”-sangeren at tænde og slukke for rockstjernen. Han kan sagtens tømmer opvasker og gå en tur med støvsugeren om formiddagen og så stille op på Orange Scene om aftenen.

Privat bor Binzer på Holmen i København med sin familie. Sammen med hustruen Louise har han sønnen Benjamin og begge har de en datter fra tidligere forhold.

Men alt har ikke altid åndet fred og ro i privaten. Omkring årtusindeskiftet gik Binzer igennem en skilsmisse og var nær fallittens rand efter et storstilet, men mislykket, koncertkoncept - Wigwam tour. Nedturen sendte Binzer ud i et hashmisbrug og ned i en depression.

Nedturen var hård men lærerig for D-A-D forsangeren, der ifølge sit eget udsagn, havde fået ”ja” til alt, siden han var 19 år. Det var et møde med den virkelig verden, som har hærdet ham til fremtiden.

Binzer rejste sig, blev kåret til årets sanger i Danmark i 2001 og har siden genfundet spilleglæden på mindre koncertsteder i udlandet, og fundet vej til danskernes tv-skærme i PFA Pension-reklamer.

- At jeg skulle reklamere for dem er jo en vittighed i sig selv: Mig, som ikke har en dadel på pensionsopsparingen, grinede han i vanlig rock ’n roll stil i 2012.

Selvom hårsvingene er store og armbevægelserne større, når han står på scenen, er Binzer blevet en voksen mand med begge fødder på jorden og en meget realistisk tilgang til sit virke som rocksanger.

Det er velsagtens også nemt at være realist, når realiteten er, at man til hver en tid kan tiltrække fulde huse til koncerter i sit hjemland.

/ritzau/

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...