Han er parat til at afløse Ole Christensen i Europa-Parlamentet

48-årige Morten Klessen er indtil videre eneste socialdemokratisk kandidat

Søren Wormslev
Byrådsmedlem Morten Klessen, Biersted - indstillet af sine lokale parti­fæller som kandidat til Europa-Parlamentet.
Europæiske union 1. marts 2018 08:41

NORDJYLLAND: Hvem skal afløse det nordjyske medlem af Europa-Parlamentet Ole Christensen som Socialdemokratiets nordjyske kandidat, når vi i maj næste år igen skal vælge danske medlemmer til parlamentet? Det afgør de nordjyske socialdemokrater på et repræsentantskabsmøde midt i april.

Indtil nu har en enkelt interesseret officielt meldt sig på banen, nemlig byrådsmedlem og formand for beskæftigelsesudvalget i Jammerbugt Kommune Morten Klessen. Den 48-årige Morten Klessen er uddannet lærer og arbejdede som sådan, indtil han blev tilknyttet AaB som sportschef for pige/kvinde-afdelingen. Han har siddet i kommunalbestyrelsen, siden Jammerbugt Kommune blev oprettet.

På en ekstraordinær generalforsamling i partiforeningen i Jammerbugt blev han enstemmigt indstillet til at tage over efter Ole Christensen, der også bor i kommunen, og som har besluttet at stoppe efter 15 år i parlamentet.

Der er frist indtil 15. marts for at indstille nordjyske kandidater. Både partiforeninger, kredse og regionsbestyrelsen kan indstille kandidater. Siden udpeger partiets nordjyske medlemmer en kandidat, som placeres på opstillingslisten, der dækker hele landet.

Formanden for de nordjyske socialdemokrater, Mogens Vestergaard, siger, at skulle der inden fristens udløb komme flere kandidater end Morten Klessen, vil der forud for repræsentantskabsmødet blive arrangeret præsentationsmøder i landsdelen.

Ifølge Mogens Vestergaard har regionsbestyrelsen "været langt i drøftelser om eventuel opstilling med flere personer", men ingen har endnu givet tilsagn om at være med i opløbet.

Regionsbestyrelsen håber ifølge formanden, at det lykkes at opstille en kandidat, der har kendskab til arbejde med store politiske sagskomplekser, og som har evnen til at omsætte EU-stoffet til danske vælgere. Og skulle det derudover lykkes at finde en kandidat, der er kendt i Nordjylland og eventuelt også udenfor, vil dét være et ekstra plus, mener formanden.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...