Han løber til København på fem dage

Han håber på at samle 100.000 kroner ind til motionstilbud til kræftramte, fordi hans egen moster ved at lægge sit liv om lever med kræft

Mikkel Borregaard Hansen samler penge ind til kræftramtes motionstilbud ved at løbe fra Grenen til København. Her er han i gang med opvarmningen på Kompasrosen, inden det går løs i silende regn.Foto: Peter Broen.

Mikkel Borregaard Hansen samler penge ind til kræftramtes motionstilbud ved at løbe fra Grenen til København. Her er han i gang med opvarmningen på Kompasrosen, inden det går løs i silende regn.Foto: Peter Broen.

Klik her og støt projektet Løberen Mikkel Boregaard Hansen fra Hedehusene på Sjællland har sat sig et mål, som så vidt han ved aldrig er gennemført før. Han vil løbe hele vejen fra Skagen til Fælledparken i København. Det er 533 kilometer, som han vil løbe på fem dage. Det betyder, at han skal løbe omkring 100 kilometer hver dag. Fredag gik starten fra Grenen og videre ned gennem Vendsyssel til Aalborg. Lørdag løber han så fra Aalborg til Århus. Og på tirsdag regner han med at have gennemført dette usædvanlige projekt. Han har to mål med løbeturen. - Jeg vil gerne presse min krop og se om jeg kan klare, at løbe så lange distancer fem dage i træk. Tidligere har jeg løbet 100 kilometer og deltaget i 24 timers løb, men Danmark på Tværs bliver en ny udfordring, siger Mikkel Borregaard Hansen. Det andet mål er at samle 100.000 kroner ind til Hæmatoligisk afdeling på Rigshospitalet nærmere bestemt til motionsmuligheder for kræftramte, hvor midlerne er beskedne. - Der er ingen tvivl om at kræftramte kan få det bedre ved at dyrke motion og få råd og vejleding om kost, fortæller han og tilføjer, at hans egen moster er et levende eksempel på, at dethjælper at lægge sit liv radikalt om, når man får kræft. - Min moster har indtil videre levet et år længere med lymfekræft. Lægen gav hende for tre år siden to år mere at lave i, men hun lever stadig. Hun begyndte at spise økologisk og dyrke pilates og svømning Han har gennem sin moster oplevet, hvordan motionen kan være med til at genskabe en normal hverdag for kræftramte. Mikkel Borregaard pointerer, at alle de penge, der doneres til formålet vil blive givet videre til Rigshospitalet. - Og hvis folk kun vil donere ti kroner, så er det fint. 10 kroner fra mange bidragsydere kan blive til en del penge, siger han. Han har trænet målrettet gennem et år til denne tur, og der er kun en ting, der kan blive et problem: At han får alvorlige skader.