Han skal vende PNs nedtur

Beslagfabrikken var i gang med at lave søm til egen ligkiste

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Det har set skidt ud for Brønderslevs største private arbejdsplads, A/S Peder Nielsen Beslagfabrik - i daglig tale PN Beslag eller slet og ret PN, i en årrække, men en ny direktion er optimistisk.

- Det er en velkendt, hæderkronet virksomhed, men den har haft nogle virkelig svære åringer, siger PN’s direktør, Per Albæk, der kommer fra Skive.
Han udgør den nye direktion sammen med Jacob Bøhme Christensen og Carsten Jensen. Førstnævnte er tiltrådt sammen med Per Albæk for et par måneder siden, mens Carsten Jensen er gammel i gårde.

Stærkt fundament

Per Albæk vil ikke sige en hel masse om tidligere direktioner.

- Vi kan kun konstatere, at man har brugt en stor del af kapitalen og sat en stor del af de likvide midler over styr i løbet af fem-seks år. Hvis det var fortsat et par år mere, tror jeg ikke vi havde haft chancen for at vende det til noget positivt, siger han.
- Men det vi kan se, er en virksomhed med et godt ry både i lokalområdet og hos forretningsforbindelserne. Den leverer kvalitet og er til at stole på. Det er et super fundament at bygge videre på, siger Per Albæk.
- Den fortjener at leve videre, og det kommer den også til, tilføjer han.

I dag er der 160 ansatte på PN. Inden virksomheden så at sige begyndte at lave søm til sin egen ligkiste, var der næsten dobbelt så mange.

Per Albæk forventer, at der ikke skal fyres flere, men derimod ansættes nye medarbejdere de kommende år.
- Vi har arbejdet med en ny strategiplan. Hovedtrækkene er, at vi vil dele så meget af virksomheden som overhovedet muligt op efter to primære segmenter: detail og industri, fortæller han.
- Vi skal styrke produktudvikling og salg, men også strategisk indkøb. Og så skal vi effektivisere både i administrationen og produktionen, fortsætter han.
Der er med andre ord dømt rationalisering hos PN - efter lean-metoden.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.