Handel med grønlandsk mineselskab suspenderes

Der kan ikke handles med Nunaminerals' aktier på den danske fondsbørs. Selskabet har finansielle problemer.

Handlen med aktierne i mineselskabet Nunaminerals er blevet suspenderet på fondsbørsen i København.

Det skriver Ritzau Finans fredag, som også har talt med fondsbørsen. Her blev det efter suspenderingen oplyst, at "der afventes meddelelse fra selskabet".

Senere på fredagen har Nunaminerals udsendt en fondsbørsmeddelelse, hvor det gøres klart, at selskabet har alvorlige finansielle problemer.

Nunaminerals, der efterforsker i mineraler, skriver med henvisning til en tidligere udsendt meddelelse, at bestyrelsen og direktionen fortsætter deres bestræbelser på at finde en løsning på selskabets finansielle situation.

- Herunder en løsning vedrørende lånet fra Selvstyret på 4,5 millioner kroner, der forfaldt til betaling den 31. januar 2015, lyder det.

Selskabet er på nuværende tidspunkt ikke i stand til at opfylde dets betalingsforpligtelser over for Selvstyret og har ingen likviditet til fortsættelse af driften.

- Hvorvidt de igangværende forsøg, der involverer mulige investorer, kan føre til en holdbar løsning, er stadig meget usikkert og kan muligvis resultere i påbegyndelsen af insolvensbehandling afhængigt af udviklingen i de kommende dage, oplyses det.

I meddelelsen oplyser Nunaminerals, at bestyrelsen vil opdatere markedet yderligere i starten af næste uge.

Aktien i det grønlandske selskab er fredag eftermiddag fortsat suspenderet.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.