Handelsskole vil bevare tryghed efter knivstikkeri

Et kamera bliver nu sat op for at overvåge den tunnel, hvor knivstikkeri kostede en 17-årig livet.

Der er en stemning af forfærdelse på Handelsskolen i Hillerød, der torsdag mistede en 17-årig elev efter et knivstikkeri. Det fortæller direktør for uddannelsescentret København Nord, René van Laer.

- På skolen er man forfærdet over, at en mindre kontrovers nede i byen kan føre til, at en person kan stikke en anden ihjel. Det er tosset. Det er også det, eleverne siger, fortæller René van Laer.

Direktøren understreger dog, at både politiet og eleverne har givet udtryk for, at der ikke hersker utryghed på skolen.

Efter knivstikkeriet vil skolen nu sætte et kamera op, der skal overvåge den tunnel, hvor knivstikkeriet skete.

- Det er efter anbefaling fra politiet. Vi kan fra en vinkel på skolen sætte et kamera op, så vi ved, hvad der foregår. Tunnelen ligger lige på kanten af skolen, for eleverne må ikke ryge på matrikelen, siger René van Laer.

- Det er også for at berolige dem, der går ned for at ryge.

Derudover mener skolen ikke, at der er behov eller mulighed for yderligere tiltag.

- Det er en åben skole. Den er på 10.000 kvadratmeter med over 1000 unge og lokaler, der ligger i nogle separerede små afsnit, så du kan ikke låse det hele af, siger direktøren.

Skolen har efter knivstikkeriet haft tre psykologer på skolen for at tale med elever og medarbejdere.

- De har gjort et fantastisk arbejde, må jeg sige. Psykologerne har snakket med klassekammerater, medarbejdere og andre, der har været i nærheden af knivstikkeriet, siger René van Laer.

- Psykologerne siger, at eleverne ikke synes, at det normalt er utrygt at være på skolen. Og de må ikke gå hen og blive bange for at gå i skole.

Politiet har oplyst skolen og eleverne, at deres efterforskning peger på, at knivstikkeriet er relateret til et personligt opgør mellem det 17-årige offer og en 16-årig, der fredag blev fængslet efter et grundlovsforhør.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.