Turisme

Handelsstandsforening i Skagen valgte ny formand

Handelsstandsforeningens formand gennem 16 år Flemming Stig holdt sin sidste tale som formand på dette års generalforsamling.

Samarbejdet Skagen 365 afsluttes i november, hvor man for i det regi for sidste gang mødes på Grenen for at markere, at man elsker Skagen.Arkivfoto: Peter Broen.

Samarbejdet Skagen 365 afsluttes i november, hvor man for i det regi for sidste gang mødes på Grenen for at markere, at man elsker Skagen.Arkivfoto: Peter Broen.

Ny formand blev revisor Thorben Pedersen. Den afgående formand kunne berette om et år med mange udfordringer og en forening, der sætter alle sejl til for at skabe aktiviteter og føre opmærksom på, at byen har et aktivt handelsliv. Flemming Stig kom også ind på Skagen 365, som er et samarbejde mellem Skagen Havn, Skagen Museum, Skagen Turistforening og Skagen Handelsstandsforening, hvis formål er at markedsføre Skagen som et helårssamfund. - Samarbejdet mellem havn, kultur, turisme og handel har nået langt ud over kommunegrænsen og mange kommuner vil give "deres højre arm", for at have et sådant samarbejde. Slut med støtte Men Skagen 365 får snart en ende. Frederikshavn Kommune har i forbindelse med budgetlægningen besluttet ikke at støtte Skagen 365 økonomisk og samarbejdspartnerne har derfor besluttet at nedlægge Skagen 365 ved det sidste arrangement på Grenen i november måned. - Ærgerligt, når man tænker på at samarbejdspartnerne selv financierer kr. 250.000,- og kommunen tidligere har støttet op med et lignende beløb. Skagen 365 er det mest effektive og handlekraftige forum jeg har deltaget i og jeg beklager meget at den manglende kommunale opbakning gør at Skagen 365 stopper, sagde Flemming Stig. På det store borgermøde om Skagen var der i følge Flemming Stig en del indlæg omkring gadevarer på gågaden - og de synes det virker rodet og fylder alt for meget. - Det bør vi lytte til og i fællesskab finde en løsning der både tilfredsstiller kunder og forretningsindehavere. Tid til eftertanke Til slut blev der tid til eftertanke i formandens beretning. - Det har været 16 vidunderlige år, som jeg ikke ville have undværet. Der har ikke været et minut, hvor jeg synes at det ikke var besværet værd. Tiden har givet mig rigtig meget og jeg er taknemlig over den opbakning som der har været fra medlemmer og skiftende bestyrelser, sagde han. Med hensyn til valgene blev turistchef Lene Kappelborg og Mette Stenbroen nye medlemmer af bestyrelsen.