Handicappolitik er strandet og udsat

Danske Handicaporganisationer mener, at Rebild Kommune lader hånt om kommunens svageste, når der efter fire år stadig ikke er vedtaget en handicappolitik.

Handicaprådets formand, Solveig Værum Nørgaard (V), beklager dybt, at der endnu ikke er en handicappolitik i Rebild Kommune. Arkivfoto.

Handicaprådets formand, Solveig Værum Nørgaard (V), beklager dybt, at der endnu ikke er en handicappolitik i Rebild Kommune. Arkivfoto.

På Rebild Kommunes hjemmeside kan findes 16 strategier og politiker, men handicappolitikken mangler stadig. Det bekymrer formanden for Danske Handicaporganisationers afdeling i Rebild, Allex Lund Pedersen. - Det giver mig en fornemmelse af, at man i Rebild Kommune ikke prioriterer handicapområdet ret højt. I stedet lader man hån om nogle af kommunens svageste borgere, siger Allex Lund Pedersen. Afviser kritik Det afviser Solveig Værum Nørgaard (V), som er formand for kommunens handicapråd. - Det er ikke fordi, vi politisk ikke prioritere handicapområdet. Der er for nyligt ansat personale, som udelukkende arbejde r med at styrke arbejdet med de handicappede, så jeg synes, at vi gør en hel del, siger hun. Dybt Beklageligt Solveig Værum Nørgaard erkender dog, at arbejdet med handicappolitikken har taget for lang tid. - Det er dybt beklageligt, at vi ikke har fået den lavet. Vi har i rådet besluttet, at vi skal have en handicappolitik, og vi har lavet et oplæg, som byrådet har sagt god for at arbejde videre med. Arbejdet er strandet i forvaltningen, hvor de medarbejdere, som arbejdede med handicappolitikken ikke længere arbejder i Rebild Kommune, siger hun. Måske på vej Handicappolitikken blev i efteråret 2009 igen udsat. Denne gang til foråret 2010, hvor arbejdet indgår i KEK-samarbejdet (Kommuner Efter Kommunalreformen) som Rebild Kommune sammen med andre nordjyske kommuner deltager i.