Skagen

Handicapwellness til 80 mio. i Skagen

Unikt projekt i støbeskeen.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Ejner Guldager har undersøgt om der findes lignende tilbud med vand og wellness i Norden og det gør der ikke. Derfor regner han med at kunne tiltrække handicapkunder fra Norge, Sverige og Danmark. Et bud på interesserede kunne være 55.000 kørestolsbruger, som man regner med der findes i Norden.

Et sted, der først og fremmest er tiltænkt handicappede også meget handicappede, der ikke kan gøre noget selv. Sådan er tanken bag det handicapvenlige wellnesscenter, som man er i fuld gang med at søge støtte til i Skagen. Wellnesscentret skal opføres som en tilbygning til Skagen Kultur og Fritidscenter, der har en central beliggenhed. Det fortæller halinspektør og ideens ophavsmand Ejner Guldager, formanden for fonden Skagen Kultur og fritidscenter Johnny Risager Jørgensen og projektleder i Skagen Uddannelsescenter Peder Kristiansen. Sidstnævnte er hyret til blandt andet at skrive ansøgninger til fonde og ikke mindst Vækstforum, der uddeler EU-midler. - Vi satser på at Vækstforum støtter projektet med 30 millioner. Det kræver en bankgaranti og en lånegaranti fra Frederikshavn Kommune, som vi regner med, at økonomiudvalget siger ja til 20. maj, og som byrådet derefter også støtter, siger Ejner Guldager. Der søges således ikke om kommunale kroner til wellnesscentret, men bank- og lånegarantien fra kommunen er afgørende for projektets fremtid. - Vækstforum kræver en bank- og lånegaranti for overhovedet at støtte. Vækstforum kræver også, vi selv finansierer det samme beløb, som de giver. Det må gerne være i form af lån. I alt vil vi låne 50 millioner kroner til byggeriet, som altså kommer til at koste 80 millioner kroner, forklarer de. Læs hele historien i dagbladet NORDJYSKE Stiftstidende fredag