Hanne Boel til musikspirer: Tænk langsigtet

Den danske sangerinde Hanne Boel mener, at unge kunstnere i dag tænker for kortsigtet.

Ritzau
Nils Meilvang Foto: Scanpix/Nils Meilvang
9. oktober 2016 11:01

Hanne Boel har været dansk hitmager i flere årtier. Hun storhittede i 1990'erne med numre som "If You Want My Body" og "Light in Your Heart", og senest har sangerinden udgivet "Outtakes" i 2014.

Men sådan en lang karriere er ikke alle forundt. Problemet med dagens musikbranche er, at mange kunstnere ikke planlægger langsigtet, påpeger sangerinden.

- De unge kunstnere og deres managere er for her-og-nu-orienterede. Kunsten er at lave noget, der lever længe. At lade noget forme sig og blive klar, siger den erfarne sangerinde, der har bevæget sig indenfor talrige genrer.

Hun har selv vundet flere danske Grammyer blandt andet for albummet "Dark Passion" fra 1990 og underviser nu på Rytmisk Musikkonservatorium.

"All It Takes"-sangerindens råd til de unge danske kunstnere er klart.

- Tænk dig selv som en lang karriere. Jeg bilder mig selv ind, at det var noget, vi gjorde i gamle dage. At der skulle være mere end én plade - det skulle være et langt liv med musik, siger Hanne Boel.

I dag har hun i kraft af sit virke rig mulighed for at give råd videre til unge kunstnerspirer, men hun mener ikke, at hun selv fik nok gode råd, da hun var ung.

- Jeg fik stor succes meget hurtigt, så jeg tror, folk beskyttede mig eller tænkte, jeg bare skulle have lov til at køre. Der var ingen, der vitterligt forsøgte at komme igennem til divaen, ingen, der råbte mig op og fik mig til at lytte, siger Hanne Boel. Hun taler selv et klart sprog til de unge kunstnere i dag:

- Jeg siger: "Lyt til mig, jeg ved, hvor du står, tro på det her, smid det der væk og gå den vej". Som ung kunstner handler det om at finde nogen, man tør stole på.

Hanne Boel er netop nu aktuel i underholdningsprogrammet Toppen af poppen, som sendes hver søndag klokken 20.00. Programmets andre deltagere tæller blandt andre kunstnerne Ida Corr, Peter A.G. og Fallulah.

/ritzau/FOKUS

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...