Hans Engell: De Radikale har aldrig stået svagere

De Radikale har svigtet vælgere uden for de store byer, mener både Hans Engell og Skive-redaktør Ole Dall.

Radikale Venstre, der tirsdag fortsætter sit sommergruppemøde på Egeholt Slot ved Hillerød, står svagere end nogensinde, og partiet er nødt til at genoverveje sin politiske kurs.

Det mener politisk kommentator Hans Engell.

- Først og fremmest er De Radikale nødt til at gentænke deres politiske projekt. Det er en historisk ny situation, for det er første gang, at de er så svækket, siger han til Ritzau.

- De Radikale er et parti i krise efter et valg, der var virkelig ringe. De er svagere end nogensinde.

Ved folketingsvalget i juni i år landede De Radikale på sølle otte mandater. Det resultat står i skærende kontrast til valget i 2011, da partiet med Margrethe Vestager i spidsen fik 17 pladser i Folketinget.

Morten Østergaard overtog rollen som politisk leder i partiet for et år og har siden kæmpet for at vinde vælgernes gunst, efter at Vestager forlod lederposten til fordel for jobbet som konkurrencekommissær i EU.

- Da Østergaard blev leder, sagde han, at menneskene skulle i centrum, og at partiet skulle væk fra excelarket, men det er jo ikke lykkedes at fjerne sig fra regnearkene, siger Hans Engell og fortsætter:

- Det er klart, at partiet er nødt til at genfinde nogle af de områder, hvor det har stået stærkt som for eksempel miljøpolitikken. Der har De Radikale groft sagt ingen politisk kurs lige nu.

Desuden peger Hans Engell på, at De Radikale har været for dårlige til at overbevise danskerne, der ikke bor i de større byer, om at stemme på partiet.

Ole Dall, chefredaktør for Skive Folkeblad og formand for den radikale redaktørforening, mener også, at De Radikale har svigtet de vælgere, der bor andre steder end i de store byer.

- De har slet ikke leveret godt nok i forhold til den skævvridning, man oplever for by og land. Det er et område med en del mangler.

Ole Dall nævner Venstres forslag om at flytte statslige arbejdspladser ud af København som en oplagt sag, De Radikale kunne hoppe med på.

- Et eller andet sted tror jeg bare, at de har lukket af for virkeligheden, og det skal de til at gøre noget ved, fastslår Ole Dall.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.