Hans Lindberg bliver matchvinder i CL-finalen

HSV Hamburg vandt Champions League i herrehåndbold med 30-29-finalesejr over FC Barcelona

Hans Lindberg fik en afgørende rolle i CL-finalen.Foto: Scanpix

Hans Lindberg fik en afgørende rolle i CL-finalen.Foto: Scanpix

KÖLN:Hans Lindberg vandt søndag aften Champions League-finalen i herrehåndbold, da han og HSV Hamburg sejrede med 30-29 over FC Barcelona og Jesper Nøddesbo ved Final4-stævnet i tyske Köln.

Der skulle forlænget spilletid til for at finde en vinder, og her scorede Lindberg det afgørende 30-29-mål på et straffekast. Lindberg scorede seks mål i finalen og slutter Champions League som turneringens topscorer med 101 mål.

Det er første gang, at HSV vinder den største klubturnering i verden, og det skete efter en dramatisk finale, hvor spanierne førte det meste af kampen og gik til pause foran 11-9 takket være en redningsprocent på flotte 50 procent fra Barcelona-keeper Danijel Saric.

I anden halvleg bragte HSV sig foran 17-16 og så ud til at have knækket Barcelona-mandskabet foran 24-20 kort tid efter.

Men Barcelona fik udlignet til 24-24 med bare tre minutter tilbage. Lindberg fik gang i HSV igen med 25-24-scoringen, og den danske fløjspiller bidrog flot med sine seks mål i finalen.

Lindberg kunne have bragt HSV foran 26-25 med under et minut tilbage af den ordinære spilletid, men han brændte og det sluttede 25-25 efter 60 minutters spil.

I de to gange fem minutter forlænget spilletid førte HSV an det meste af tiden. Lindbergs 30-29-scoring blev afgørende, fordi HSV-keeper Johannes Bitter efterfølgende leverede nogle stærke redninger./ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.