Kultur

Happy hippos i Nordenvinds sommer-zoo

Anløbne fugle og andre sjældne skabninger optræder snart (relativt) frit i Galleri Nordenvind

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Næbbet situation...Privatfoto.

SÆBY:Istedgade overgav sig aldrig, Aalborg har sin Jomfru Ane Gade - men kun Sæby har Kulturgaden Algade...

Blandt de mange kulturtilbud gaden kan byde på, vil et besøg i Galleri Nordenvind i Algade 14, afgøre, om det virkelig er sandt at genbrugs-strudser må give møde i retten.

I galleriet står de anløbne fugle tiltalt for at have løftet på både smilebånd og højnet en temmelig forpjusket sommer - og deres medskyldige er sammen med ”Horny Hippoes”. Ja, rygterne vil vide, at selv Siegfrieds veninde Brunnhilde vil være til stede på egen piedestal - sammen med et hof af oplyste sladdertasker.

Forvirret, så læs videre i disse fakta:

Den gamle politistation i Sæby - i daglig tale kaldet ”Retfærdigheden” har - sammen med Galleri Nordenvind - inviteret den tyske kunstner Georg Wittwer til at udstille sine skæve eksistenser i denne sommer - altså dén sommer, som netop - langt om længe - er begyndt.

Kunstneren, der bor og arbejder i bjergene bag Bonn, er til daglig tilknyttet Kunstakademiet i Düsseldorf, hvor han underviser de nye talenter i at se muligheder i stedet for besværligheder. Det er den selvsamme stilling, som den verdensberømte danske, selvlærte skulptør og grafiker Robert Jacobsen bestred i flere år.

De to kunstnere har meget til fælles. Begge ser de mulighederne i dét, mange betegner som skrot. Og begge høster stor anerkendelse både for deres elever - og på de etablerede kunstscener i ud- og indland.

- Det er faktisk noget af et kup, at vi har fået overtalt denne kendte, tyske kunstner til at udstille i vores Kulturhus ”Retfærdigheden, siger Eric Kaare.

Han tog selv på en ørkenvandring af en tur til Bonn for at hente de vilde, men sjældne skabninger sikkert til Danmark.

- Det var en tur på mere end tolv timer, hvor de stakkels dyr lå bagbundne i en tætpakket varevogn - og sådan noget må jo ende i retten i Sæby, konstatere galleristen med et slet skjult suk.

Udstillingen kan ses i den gamle retssal fra 5. juli til 1. aug. .

Torsdagparty med levende musik torsdag 9, 16, 23 og 30 - 18-21 - første gang Sæby Tyrolerorkester - stor del butikker meget åbent t 21 -

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst