Har du en skrue løs?

Fortvivl ikke - nyt pitstop til cyklister byder både på miniværksted og en lille rasteplads

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

NØRRESUNDBY:Efterspænding af løse dele eller lapning af en punkteret slange. Det er nogle af de småreparationer, som cyklister nu kan fikse på Hjørringvej i Nørresundby.

Aalborg Kommune har indrettet en lille servicestation ud for Solsideparken. Den består af en luftpumpe, et stativ til at hænge cyklen på. I samme stativ hænger de mest gængse cykelredskaber - en fastnøgle, to dækjern, en polygriptang og et unbrakonøglesæt.

Pas på det

Samtidig har kommunen anbragt en cykeltæller, der oplyser cyklende om, hvor mange andre cyklister (og knallerter) der er kørt forbi, hastighed og rejsetid til centrum.

Man kan også slå sig ned på en lille bænk eller parkere cyklen i stativ og gå en tur i Solsideparken.

- Vi håber, at cyklisterne tager godt imod stationen og passer godt på den, men jeg er også spændt på, om vi undgår hærværk. Hvis det går godt, kan det have betydning for, om vi indretter flere servicestationer, siger projektleder Brian Høj fra Aalborg Cykelby under Aalborg Kommune.

Flere pumper på vej

Den første servicestation er placeret ved Hjørringvej, hvor kommunen netop har investeret i en forbedret cykelsti, der hænger sammen med ny cykelsti på en del af Forbindelsesvejen. Strækninger som har mange pendlere på cykel.

Flere steder i byen er der cykelpumper på vej. For nylig kom der nyt cykelstativ og en pumpe på Nytorv i hjertet af Aalborg.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden