Heste

Har du også spist biksemad med hest?

Se hvor de har solgt biksemaden

Foto: DAVID MOIR/Scanpix 2013

Foto: DAVID MOIR/Scanpix 2013

KØBENHAVN:Hvis der er røget biksemad fra Findus i indkøbskurven, mens du har handlet i en af de store dagligvarekæder i Danmark, er der mulighed for, at en del af kødet er hest.

Torsdag tilbagekaldte Findus biksemad solgt i 1,4 kilos poser, fordi der er blevet fundet hestekød i varen.

Biksemaden kunne indtil torsdag købes i både Bilka, Super Brugsen og Kvickly som en del af det faste varesortiment, mens Fakta og Dagli’ Brugsen har kørt kampagner med varen.

Hos Dansk Supermarked er man overrasket over, at kæden nu skal trække yderligere produkter ud af sortimentet, efter hestekødsskandalen først ramte, og en lasagne blev taget ud af kølediskene.

- Det kommer mildest talt bag på os, siger Mads Hvitved Grand, pressechef for Dansk Supermarked.

Biksemaden bliver fjernet omgående fra samtlige Bilka-varehuse i landet.

Det samme er tilfældet for Coop Danmarks kæder, hvor alle butikker er blevet bedt om at destruere den pågældende vare. Her tager man dog nyheden om biksemadens skjulte ingrediens roligt.

- Vi tager det egentlig med en vis ro i maven. Efterhånden som vi får informationer og konkret viden om, at der er problemer, så fjerner vi varerne.

- Vi er jo heldigvis i den situation, at der ikke er tale om sundhedsfarlige varer, siger kvalitetschef i Coop Danmark Karin Frøidt.

Hun ærgrer sig dog over, at problemet med ”hestekøds-forurening” åbenbart ikke kun drejer sig om en enlig svale.

- Jeg synes, at det er ærgerligt, fordi denne vare kommer fra en anden underleverandør end da der var problemer med en lasagne. Så derfor er det tilsyneladende et mere udbredt problem, end vi havde turdet håbe på, siger Karin Frøidt.

Hun understreger at sagen om biksemaden tydeliggør, at der er behov for at kunne spore, hvor problemer med råvarer opstår, så man kan gribe ind med handling de rigtige steder i produktionskæden.

Coop Danmark får nu penge retur fra Findus for de varer, som Coop er nødt til at smide ud. Der bliver dog umiddelbart ikke tale om, at straffe leverandøren yderligere, da tilliden til Findus stadig er intakt, oplyser Karin Frøidt.

Hverken Coop Danmark eller Dansk Supermarked har tal på, hvor mange poser biksemad med hestekød, der er blevet solgt til de danske forbrugere.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst