Jammerbugt

Har lungerne det ok?

Flere end 90 fik tjekket lunger på Sundhedshuset i Brovst i forbindelse med Lungedagen 2015

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Efterfølgende fik Hans Jørgen Sørensen besked på, at hans KOL er moderat.

JAMMERBUGT:Hvor stor er ens lungekapacitet og hvor godt iltes blodet - det var nogle af de ting, borgerne kunne få tjekket, da Sundhedshuset i Jammerbugt Kommune i samarbejde med Lungeforeningen tirsdag holdt lungedag. Og at dømme ud fra opbuddet i venteværelset, var der rigtig mange, der godt ville have en pejling på, hvordan lungerne havde det. Flere end 90 var mødt op - blandt andre 70-årige Hans Jørgensen Sørensen fra Fjerritslev, der fik konstateret den kroniske lungesygdom, KOL, for otte år siden.

- Jeg vil gerne vide, om det er blevet dårligere eller om det er status quo, siger Hans Jørgen Sørensen, der lagde smøgerne på hylden umiddelbart efter, at han fik diagnosen.

Sygeplejerske Violeta Cmiljanic stillede spørgsmål til helbredet, og Hans Jørgen Sørensen skulle også puste i apparat, der måler den mængde luft, han maksimalt kan puste ud. Desuden skulle han have målt, hvor godt han ilter blodet. Prøverne viste blandt andet, at Hans Jørgen Sørensens lungefunktion er på 57 procent, og det svarer til en moderat form for KOL.

- Hvis jeg kan holde mig på det niveau, jeg har nu, er jeg tilfreds, siger Hans Jørgen Sørensen, der bruger den årlige landsdækkende lungedag til at få en pejling på, hvordan hans lunger har det.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.