Har selv smidt 35 kilo

De Danske vægtkonsulenter genåbner i Brønderslev med ny frontkvinde

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

BRØNDERSLEV:Når Ann-Sophie Larsen byder velkommen til kilokamp i Brønderslev, ved hun på egen krop, hvad hun taler om.

Hun har nemlig selv smidt 35 kilo ved at følge De Danske Vægtkonsulenters program. Og hun ved også, at vejen til et vægttab ikke altid er den lige vej. Hun måtte selv prøve til flere gange, inden det lykkedes at nå idealvægten på 64 kilo.

- Jeg var en stor pige, men tredje gang var lykkens gang, smiler hun.

Afdelingen i Brønderslev har været lukket siden november, men med Ann-Sophie Larsen som ny konsulent, bliver der sparket nyt liv i afdelingen. Første møde er 7. januar, og mødets holdes i lejede lokaler i Frikirkens lokaler i Skolegade.

Kostomlægning

Ann-Sophies vægttabsforløb blev afbrudt af et par graviditeter. At projektet lykkedes tredje gang mener hun skyldes, at hele familien indvilgede i at spise de samme retter som hende. Inden da, havde hun stået med forskellige retter hver aften.

- Tilbehør som kartofler, ris og pasta kan man jo altid vælge til eller fra, fortæller hun.

Inden Ann-Sophie valgte at følge De Danske Vægtkonsulenters program, havde hun som de fleste overvægtige afprøvet en stribe kure.

- Jeg havde prøvet Let-igen, jeg havde prøvet at tælle point med Weight Watchers, jeg har prøvet at leve efter kostpyramiden som lægen anbefaler dig. Og jeg tabte mig - med det holdt ikke.

- Det man i bund og grund skal er at få lavet en kostomlægning - et slidt ord de sidste mange år. Men det handler om at få lagt sin livsstil om i forhold til, hvilken mad vi propper i munden - og hvor meget vi propper i munden.

- Vi kan sagtens spise store mængder mad, men det handler om at spise god og sund mad, som vores krop virkelig kan fungere på.

Ann-Sophie er 33 år, hun er gift og har tre børn på 11, 8 og 6 år. Sammen med sin mand Anders driver hun parrets haveservice-firma.

Og hun er med sine 64 kilo bevis på, at det kan lade sig gøre at smide ekstra kilo, en travl hverdag til trods. Det kræver motivation og planlægning. Og hun kender alle fælderne - og de mange undskyldninger

- Ved man, at man skal i byen i weekenden og ikke kan leve hundrede procent efter kostplanen, skal man forberede sig på at tage de sundeste valg og gøre det bedste man kan.

- Det her er ikke en slankekur, men en kostomlægning.

Siden 15. november har Brønderslev-afdelingen været lukket, og Ann-Sophie genåbner afdelingen og tager hermed over efter den tidligere konsulent, Helle Dejligbjerg.

Ann-Sophie har også en drøm om etablere holdundervisning på udvalgte virksomheder. En drøm hun vil forfølge.

- Det er jo blevet in at lave sundhedsprofiler i virksomhederne. Og han man et problem med overvægt, kan jeg komme ud og fortælle om kostomlægning og om at leve et sundere liv - og samtidig fortælle, hvordan man taber de overflødige kilo.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.