Harder blev snydt for sejrsmål: Jeg så den inde

Pernille Harder havde bolden over stregen mod Italien, men dommerne registrerede det ikke.

Pernille Harder - her mod Israel - fik ikke sit mål godkendt mod Italien.

Pernille Harder - her mod Israel - fik ikke sit mål godkendt mod Italien.

VIBORG:Danmarks kvindelandshold i fodbold sikrede sig tirsdag gruppesejren i EM-kvalifikationen med 0-0 hjemme mod Italien, men faktisk burde måltavlen have vist 1-0 til Danmark.

I anden halvleg hamrede Pernille Harder bolden på undersiden af overliggeren, og tv-billeder viste, at bolden dumpede ned bag målstregen. Men det så dommerne ikke, og der var intet VAR at læne sig op ad.

- Jeg kunne godt se, at den var inde, ærgrer Pernille Harder sig i et interview med DR2 efter kampen.

Europas bedste fodboldspiller i 2020 glæder sig derimod over, at Danmark gik ubesejret igennem EM-kvalifikationen og samlede 28 ud af 30 point med en målscore på 48-1.

- Det har været en fantastisk rejse at gå igennem kvalifikationen som ubesejret. Vi viste også god karakter i dag, siger Harder.

Danmark fik en særpræget optakt til kampen, da fire spillere blev testet positive mandag og tirsdag, og yderligere to spillere måtte gå i isolation op til kampen.

Derfor tog holdet ekstra forholdsregler i brug for at holde smitten nede. Det var en mærkelig optakt, fortæller Sanne Troelsgaard, der spillede sin landskamp nummer 150.

- Det har været den mest asociale tur. Vi holdt onlinemøder op til kampen. Det har jeg ikke oplevet før. Men trods optakten viste vi, at vi kan stå sammen som et hold.

- Vi ville gerne have haft sejren, men 0-0 var fint i en kamp, der bølgede frem og tilbage, siger Sanne Troelsgaard til DR2.

Danmark havde de fleste chancer i opgøret, men kort før tid fik Italien en friløber efter et kontraangreb, men den debuterende danske keeper, Lene Christensen, reddede i stor stil.

- Jeg nåede ikke at tænke så meget. Jeg skulle bare ud og gøre mit arbejde, siger Lene Christensen.

Danmark var allerede inden kampen klar til EM, der spilles i England i sommeren 2022.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.