Hareide efter debutsejr: I perioder var det fantastisk

Åge Hareide fik en lovende start med et 3-5-2-system på det danske landshold, der slog Island med 2-1.

Danmark - Island , venskabslandskamp Foto: Scanpix/Henning Bagger

Danmark - Island , venskabslandskamp Foto: Scanpix/Henning Bagger

Åge Hareide fik torsdag en debutsejr som dansk landstræner, da Danmark slog Island med 2-1 i en venskabskamp i Herning.

FC Københavns Nicolai Jørgensen scorede begge danske mål i kampen, hvor Hareide stillede op i et særdeles offensivt 3-5-2-system med mange afslutninger på det islandske mål.

- Vi gjorde det fantastisk i perioder.

- Vi havde kun trænet to gange, og det er klart, at vi begik nogle fejl, og dem må vi rette. Vi kan blive endnu bedre, siger Åge Hareide til Kanal 5.

Landstræneren er især tilfreds med den vilje, som han så hos alle sine spillere. Nordmanden fremhæver debutanten Henrik Dalsgaard på positionen som højre wingback, da han skal forklare, hvad der fungerede bedst.

- Det var, når vi vender spillet mod fløjene - specielt med Dalsgaard i fart, for det gør, at vi kan holde to angribere inde i boksen, forklarer Hareide.

- Dalsgaard laver mange fine ting, han har en god fysik og en stor arbejdskapacitet, hvilket det kræver at spille på den position, siger landstræneren.

Midtbanespilleren Thomas Delaney er ligesom sin chef godt tilfreds med den lovende start med det offensive system, som kræver mange løb frem og tilbage.

- Vi skal i gang med lære et nyt system, og vi har fået den bedste start, vi kan få, siger Delaney til Kanal 5.

- Jeg synes, at vi klarer transitionen fra offensiv til defensiv godt, men det tager tid, og vi gør det ikke til perfektion.

- Vi fik sat et højt pres, og det er noget, vi kan tage med videre. Vi har meget frihed i vores offensive spil, og vi har spillerne til det, så jeg synes, at offensiven fungerede godt, siger FC København-spilleren.

Modsat Danmark skal Island med til sommerens EM-slutrunde i Frankrig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.