Hareide: Eriksen gav Island problemer

Åge Hareide var tilfreds med både Christian Eriksen og antallet af danske chancer mod Island.

Christian Eriksen Foto: Free/Polfoto, Ernst Van Norde

Christian Eriksen Foto: Free/Polfoto, Ernst Van Norde

Der har været stor fokus på, hvordan landstræner Åge Hareide får Christian Eriksen til at spille på samme høje niveau for landsholdet, som han gør til daglig i Tottenham.

Torsdag aften fik Hareide for første gang lov til selv at benytte Eriksen, og landstræneren var særligt tilfreds med kreatøren i første halvleg i 2-1-sejren over Island.

- Christian Eriksen var god i dag. Han kunne operere frit bag de to angribere, men han kunne også komme ned dybt i banen og hente bolden. I første halvleg havde Island problemer med at få fat i ham, for han var rørlig og bevægelig.

- Medspillerne viste også, at de kan spille med ham, og Thomas Delaney og Pierre-Emile Højbjerg beskyttede ham. Eriksen er måske ikke den type, som vinder bolden tilbage, siger landstræneren.

Hareide vil dog ikke sige, at han allerede nu har fået alle svar på, hvordan Eriksen skal bruges på landsholdet.

- Jeg ved ikke, om jeg har fundet nøglen til at få ham til at fungere. Det må du spørge om næste år og ikke i marts 2016, siger landstræneren.

I første halvleg var Christian Eriksen tæt på at score direkte på frispark, men forsøget blev reddet til hjørnespark.

I det hele taget var Hareide tilfreds med antallet af chancer som Eriksen og de andre offensivspillere på landsholdet fik skabt torsdag aften.

- Jeg var meget imponeret over, hvor meget spillerne havde taget til sig på kun to dage. Det kræver dygtige og kloge spillere at arbejde med tingene så hurtigt, og mange af tingene gik bedre end forventet. De forsøgte at gøre de ting, vi har arbejdet med.

- Det at komme til chancer er altid det sværeste at træne, for du har også en modstander. Det er lettere at forsvare sig, siger nordmanden.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.