Hareide gav Eriksen ekstra fridage: Det vil vi vinde på

Midt i VM-forberedelsen fik Christian Eriksen bevilget lidt barsel. Hareide tror miniferien er godt givet ud.

Christian Eriksen er tilbage i landsholdslejren i Helsingør, efter at han mandag aften blev far. Her ses han i en samtale med landstræner Åge Hareide i sidste uge. Foto: Liselotte Sabroe / Arkiv/Ritzau Scanpix

Christian Eriksen er tilbage i landsholdslejren i Helsingør, efter at han mandag aften blev far. Her ses han i en samtale med landstræner Åge Hareide i sidste uge. Foto: Liselotte Sabroe / Arkiv/Ritzau Scanpix

Landsholdets største stjerne, Christian Eriksen, kan nu koncentrere sig fuldt ud om VM i Rusland.

Torsdag blev det meldt ud til offentligheden, at hans kæreste mandag havde født en søn. Eriksen fik efterfølgende bevilget et par ekstra fridage, mens holdkammeraterne har forberedt sig til VM i Helsingør.

- Det ville jeg have givet til alle. Det er en begivenhed, der ikke sker alle dage.

- Jeg tror, at vi vinder mere, end vi taber på det, siger Åge Hareide.

Landstræneren fornemmer, at Tottenham-spilleren er i stand til at fokusere på fodbolden, selv om han nu har fået et lille barn.

- Man ved aldrig, hvor folk har deres hoved. Men Christian har vist i mange sammenhænge, at han er meget afbalanceret. Jeg tror, at han har fokus på fodbolden, siger Hareide.

- Han siger, at både moren og barnet har det godt, og det gør ham rolig, at alt er ok, vil jeg tro, tilføjer Hareide.

Da landsholdskammeraterne fredag i sidste uge rejste til Stockholm for at møde Sverige i en kamp, der endte 0-0, blev Christian Eriksen hjemme i Danmark hos sin på det tidspunkt højgravide kæreste.

Dermed deltog han ikke i den næstsidste VM-test før slutrunden i Rusland. Han er dog med, når landsholdet på lørdag møder Mexico på Brøndby Stadion.

- Det er sjældent, at vi spiller uden Christian Eriksen. Seneste gang var, da vi mødte Tjekkiet (i november 2016, red.).

- Det giver altid en mulighed for holdet. Vi er meget afhængige af Christian - det vil jeg ikke lægge skjul på - men vi kan stå i kampe, hvor vi må undvære ham, og så er det fint at få øvet det, siger Hareide.

Landsholdet rejser på mandag til Rusland og møder 16. juni Peru i den første gruppekamp. Senere skal Danmark op imod Australien og Frankrig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.