Hareide: Jeg har aldrig trænet et bedre hold

Danmark er en stor fodboldnation, siger Åge Hareide. Derfor er forventningspres helt naturligt

Arkivfoto: Scanpix

Arkivfoto: Scanpix

FODBOLD:Molde, Helsingborg, Brøndby, Rosenborg, Örgryte, Viking, Malmö og Norges landshold. Åge Hareide har trænet adskillige fodboldspillere i store skandinaviske klubber, men han har aldrig trænet spillere af den kvalitet, som han gør i disse dage som dansk landstræner.

Det skaber samtidig begejstring, at der er så mange unge blandt Danmarks bedste fodboldspillere.

- Det er de bedste fodboldspillere, jeg har arbejdet med som træner. Det er også det mest spændende, for der er så mange unge spændende spillere, som blandt andet spiller fast i Bundesligaen, siger Hareide og specificerer, at han mener Pierre-Emile Højbjerg, Andreas Christensen og Jannik Vestergaard samt Yussuf Poulsen fra 2. Bundesligaen.

- De er Danmarks fremtid. Problemet er, at hvis man har for mange unge spillere inde på samme tid, så kan man blive for ustabil, så der skal også være ældre spillere inde omkring holdet, siger Åge Hareide.

I nordmandens første landsholdstrup er 12 ud af 23 spillere 24 år eller yngre. Han nævner Pione Sisto og Viktor Fischer som to spillere på U21-landsholdet, han også holder vågent øje med.

Pres for at levere

Med en masse unge spillere med stort potentiale følger også et pres for at få dem til at levere. Dertil kommer hele nationens forventninger til, at Danmark skal spille god fodbold, vinde kampe og kvalificere sig til VM. Presset er naturligt, mener Hareide.

- Jeg vidste, at der ville være forventningspres, da jeg blev ansat. Danmark er en stor fodboldnation, selv om landet er småt. Danmark har hele tiden været med fremme med både enkeltspillere og med landsholdet.

- Det betyder, at Danmark har en helt anden kultur, end vi har hjemme i Norge. Fodbold er sport nummer ét i Danmark. Når du tidligere har vundet et europamesterskab og har store fodboldpersonligheder, så er der pres på dig. Men fodbold uden pres er ingenting, siger Hareide.

Han debuterer torsdag aften som dansk landstræner mod Island. Tirsdag i næste uge venter Skotland. Han regner med at de fleste af truppens 23 spillere får spilletid i enten den ene eller anden kamp.

- Intentionen er, at de fleste skal have spilletid, men man skal ikke skifte holdet i stykker. Vi må se, hvordan holdet fungerer, og hvordan hver enkelt spiller fungerer.

- Det er op til den enkelte at vise, hvad han vil. Hvis det kører, så kører det, og så er der måske ikke grund til at skifte ud, siger Hareide.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.