Hareide: Landsholdet kan stå stærkt til EM i København

Åge Hareide tror, at udsigten til slutrundekampe i Parken vil skabe ekstra motivation på hans unge landshold.

Fodbold em logo 2020 afsløres Foto: Scanpix/Per Kjærbye

Fodbold em logo 2020 afsløres Foto: Scanpix/Per Kjærbye

Det unge danske landshold har i øjeblikket problemer i kvalifikationen til VM om to år i Rusland.

Men kigger man lidt længere ud i fremtiden til EM i 2020, så tror landstræner Åge Hareide på, at Danmark har gode chancer for at deltage i slutrunden, hvor fire kampe skal spilles i København.

- Vi bør kunne gøre det. Man kan selvfølgelig ikke give garantier i fodbold med tanke på skader og den slags, men vores årgang ser god ud, siger Åge Hareide.

Dagen efter udtagelsen af truppen til næste uges VM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan, overværede nordmanden i Den Sorte Diamant præsentationen af Cirkelbroen som Københavns logo til EM om fire år.

EM har til den tid 60 års jubilæum, og derfor spredes turneringen ud til 13 lande.

Hvis landsholdet kvalificerer sig til EM, så er Danmark samtidig sikret to kampe i Parken.

- Man kan bruge et EM på hjemmebane til at skabe ekstra motivation. Vi har en ung garde af spillere lige nu, og de vil have en ideel alder til EM om fire år, hvis de kan holde sig skadesfri og spille i de klubber, hvor de er nu.

- Men lige nu har vi fokus på at få styr på os selv i VM-kvalifikationen, og det er vigtigt for forsættelsen.

- Vi skal forsøge at holde liv og bevare troen på, at vi kan komme til VM, og bagefter kan vi så tage de erfaringer med ind i den næste kvalifikation, siger Hareide.

Mens der kun er 13 europæiske pladser til VM i Rusland, så er det nemmere at komme til EM, hvor der er plads til 24 nationer. Det svarer næsten til halvdelen af Det Europæiske Fodboldforbunds (Uefa) medlemslande.

- Jeg har læst en statistik, der viste, at lande som Danmark kun har 20 procents chance for at komme til VM. Det er skræmmende.

- Chancen for at komme til EM er meget større.

- Men lige nu skal vi holde liv i drømmen om at komme til VM så længe som muligt og måske gå hele vejen. Det er ikke slut endnu. Vi har en kamp foran os, der kan vende det hele for os.

- Vi skal ikke gå i panik, siger Hareide.

Før næste uges opgør mod Kasakhstan i København har landsholdet blot tre point i VM-kvalifikationen efter sidste måneds nederlag til Polen og Montenegro.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden