Hareide overvejer at lade Eriksen blive hjemme fra Sverige

Christian Eriksen kan blive far når som helst, og derfor tager han måske ikke med landsholdet til Stockholm.

Christian Eriksen venter på, at hans kæreste skal føde parrets første barn. Torsdag deltog han også i landsholdets træning i Helsingør. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Christian Eriksen venter på, at hans kæreste skal føde parrets første barn. Torsdag deltog han også i landsholdets træning i Helsingør. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Landsholdets største stjerne, Christian Eriksen, er måske ikke med, når Danmark lørdag aften tester VM-formen mod Sverige i Stockholm.

Da kæresten kan føde hvert øjeblik, det skal være, så overvejer landstræner Åge Hareide at lade Tottenham-profilen blive hjemme i Danmark, så han er tæt på kæresten, hvis fødslen pludselig skulle gå i gang.

- Det er ikke bestemt endnu, om vi lader ham blive hjemme eller tager ham med. Hun har vist termin i dag.

- Det tager lidt tid at komme fra Stockholm til Odense, og han vil meget gerne være med til den fødsel, siger Åge Hareide.

Landstræneren har lige nu ingen anelse, om Eriksen mest har lyst til at blive hjemme fra Stockholm eller tage med.

- Jeg ved det faktisk ikke. Jeg har ikke diskuteret det med ham, fordi jeg vil ikke mase for meget på.

- Skulle han blive hjemme fra Sverige, så vil det ikke være nogen katastrofe. Det vigtigste er, at han er med i Rusland. Vi lader ham få ro og fred, hvis han behøver det, siger Hareide.

Tidligere på ugen overvejede landstræneren at skære et par spillere i truppen før Sverige-kampen, men det er ikke længere aktuelt. Hareide har i øjeblikket 27 spillere, men kun 23 må komme med til Rusland.

Bortset fra Eriksen, der er tvivlsom til turen, så tager resten med til Sverige.

Også Nicklas Bendtner og Andreas Bjelland, der har trænet for sig selv på grund af skavanker. De er lige nu i et kapløb med tiden, da landstræneren ikke vil tage skadede spillere med til VM.

- Vi skærer ikke. Vi tager alle spillerne med til Sverige, så vi fortsat kan give dem behandling, så de har en chance for at blive friske.

- Det er en medicinsk vurdering, der er afgørende nu. Spillernes kvalitet er vi godt klar over, siger Hareide.

Landstræneren skal senest mandag aflevere sin VM-trup til Det Internationale Fodboldforbund (Fifa).

Ud over Sverige venter Mexico i en testkamp før afrejsen til Rusland 11. juni. Danmark åbner VM fem dage senere mod Peru. Senere venter gruppekampe mod Australien og Frankrig.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.