Hareide udtager Nørgaard og Zohore til landsholdet

Christian Nørgaard og Kenneth Zohore træder ind i den danske landsholdstrup inden kampen tirsdag mod Østrig.

Kenneth Zohore, der til dagligt spiller for den walisiske klub Cardiff City, er blevet udtaget til landsholdstruppen inden tirsdagens kamp mod Østrig. Foto: Matthew Childs/Reuters

Kenneth Zohore, der til dagligt spiller for den walisiske klub Cardiff City, er blevet udtaget til landsholdstruppen inden tirsdagens kamp mod Østrig. Foto: Matthew Childs/Reuters

Christian Nørgaard og Kenneth Zohore er udtaget til landsholdstruppen af landstræner Åge Hareide inden testkampen tirsdag mod Østrig.

Det fortæller landstræneren søndag formiddag i Dublin, hvor landsholdet lørdag aften spillede 0-0 mod Irland i Nations League.

- Vi udtager Christian Nørgaard og Kenneth Zohore. Vi mangler en midtbanespiller og en angriber.

- De er landet i Danmark, og de tilslutter sig holdet i Herning, siger Åge Hareide, der sammen med holdet rejser til den midtjyske by søndag eftermiddag.

De to efterudtagede spillere erstatter Thomas Delaney og Andreas Cornelius, der forlod landsholdstruppen efter Danmarks kamp lørdag i Nations League mod Irland.

Nørgaard og Zohore får kun én chance for at vise sig frem, inden kampen tirsdag. Det sker, når landsholdet træner på MCH Arena i Herning mandag.

Åge Hareide vil dog ikke afvise, at de trods den korte forberedelse får spilletid.

Nordmanden fortæller, at han ville have testet Christian Nørgaard i testkampen mod Slovakiet i september, men det var ikke muligt, da kampen blev afviklet med et vikarlandshold.

- Christian Nørgaard er en spiller, som vi gerne vil se an, og hvis chancen byder sig, får vi forhåbentlig lov til at se ham tirsdag, siger Åge Hareide.

Som erstatning for Andreas Cornelius forhørte Åge Hareide sig først hos Feyenoord-angriberen Nicolai Jørgensen, men han følte sig endnu ikke frisk efter en skade. Derfor faldt valget på Zohore.

- Kenneth har lidt det samme som Cornelius. Han er stor, stærk og fysisk god, men han har ikke spillet så meget på det sidste for et Cardiff-hold, som har det svært.

- Kenneth var god på U21-landsholdet tidligere, og han har nogle evner, vi gerne vil se nærmere på, siger Hareide.

Hverken Nørgaard eller Zohore har tidligere fået spilletid på A-landsholdet, men de har begge spillet mange kampe for ungdomslandsholdene.

Zohore tørner til dagligt ud for Cardiff i Premier League, mens Christian Nørgaard spiller for Serie A-klubben Fiorentina. De har en fortid som holdkammerater i Brøndby.

Thomas Delaney døjer med betændelse i en tå, og det var derfor helt efter planen, at han skulle hjem til Borussia Dortmund efter lørdagens kamp.

Andreas Cornelius fik en forstrækning i lysken under fredagens træning med landsholdet og tager hjem til sin franske klub, Bordeaux, for at få behandling. Han var ikke på banen i lørdagens kamp mod Irland.

Testkampen mod Østrig tirsdag spilles i Herning og fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.