Hareide: Vi har fået detaljerne på plads før VM

Landstræner Åge Hareide og anfører Simon Kjær er tilfredse med udbyttet af en lang VM-forberedelse.

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Åge Hareide har ikke tidligere deltaget ved en VM-slutrunde som hverken træner eller spiller. Lørdag får han sin VM-debut sidelinjen mod Peru. Foto: Carlos Garcia Rawlins/Reuters

Tre ugers dansk VM-forberedelse skal stå sin prøve lørdag aften i Saransk, når Danmark åbner VM-slutrunden mod Peru.

Landstræner Åge Hareide ser tilbage på et intensivt og lovende forløb, hvor der har været mulighed for at arbejde med flere detaljer, end tiden tillader ved kvalifikationskampe.

- Vi har trænet godt, og vi bliver stærkere og stærkere, når vi er sammen. Det er tid med spillerne, man som landstræner savner mest.

- Vi har arbejdet med detaljer, og når vi på mange måder har klart definerede roller på holdet, så kan man gå mere i detaljer defensivt og offensivt.

- Nu har vi bygget mere på offensivt med vores bevægelsesmønster inden kampen mod Peru, siger Åge Hareide på et pressemøde fredag eftermiddag.

Samtidig sender han en tak til spillernes ungdomsklubber og forældre for at have gjort et godt forarbejde.

- Det er en fornøjelse at arbejde med spillerne, der er meget disciplinerede. Det er resultatet af, at de er blevet godt opdraget af deres klubber i Danmark og af deres forældre, siger Hareide.

På pressemødet var landstræneren flankeret af forsvarsduoen med Simon Kjær og Andreas Christensen.

Anfører Kjær er enig i, at landsholdet har udviklet sig positivt i de mange træninger frem mod slutrunden.

- Al opladningen har været super fin, og når man er sammen over en længere periode, så rykker man sig, og alt vi arbejder med bliver bedre og bedre. Jeg har en god fornemmelse, siger Simon Kjær.

Åge Hareide ser lørdagens kamp som uhyre vigtig i forhold til at kunne kæmpe om gruppens to billetter til knockoutfasen. Point mod Peru er formentlig en nødvendighed.

- Jeg har sagt hele tiden, at det er en meget vigtig kamp for holdet. Frankrig er favorit i puljen, og skal vi have en god mulighed for at kæmpe om andenpladsen, så skal vi have point i morgen (lørdag, red.).

- Vi kommer til at gå "all-in" for at forsøge at vinde kampen, siger Hareide.

Foruden Peru og Frankrig tæller gruppen også Australien.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.