Hareide vil have energien tilbage på landsholdet

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Brøndby, Tirsdag /ritzau/

Åge Hareide lader sig ikke påvirke af dårlige resultater, men han vil se mere energi hos sine spillere.

Det danske fodboldlandshold skal ramme et højere energiniveau fredag i næste uge i VM-kvalifikationskampen mod Kasakhstan, end det var tilfældet i landsholdets seneste kamp, 0-1-nederlaget til Montenegro i Parken.
Det siger landstræner Åge Hareide, som har brugt de seneste uger på at analysere og bearbejde nederlaget til Montenegro og 2-3-mavepusteren i Polen tre dage tidligere.
- Det er vigtigt at kunne snakke med spillerne om de kampe, vi tabte. Nogle af spillerne har jeg besøgt, og andre har jeg talt med i telefonen. Vi har snakket om Montenegro-kampens forløb og tilgangen til den.
- Måske var der lidt manglende energi på holdet, og det er uforklarligt for de fleste. Spillerne har haft gode oplevelser i klubberne, men man kan godt være mentalt mærket alligevel på landsholdet.
- Mod Montenegro var vi for langt nede, og første halvleg var bestemt ikke god, selv om vi kom i gang efter pausen efter justeringer på holdet, siger Åge Hareide.
Spillerne forlod landsholdet med et frisk nederlag i erindringen, og Åge Hareide ville gerne have haft mulighed for at tage revanche hurtigere.
- Den store forskel for en klubtræner er, at han kan gå ud på træningsbanen og få det rystet af sig, og man kan tage en fælles snak meget nemmere, siger Hareide, som i stedet har benyttet tiden til at gennemgå kampene.
- Vi har meget god dokumentation og analysemateriale, som viser mange positive ting.
- Det er næsten forunderligt, hvor lige kampene mod Armenien (i september) og Montenegro var, men på bundlinjen står der 1-0 og 0-1, og det er en meget stor forskel, siger nordmanden.
Han føler ikke selv, at han bliver påvirket af det pres, som omgivelserne lægger på landsholdet efter de to seneste nederlag, der stiller landsholdet i en svær situation i forhold til at nå VM.
- Situationen for mig er helt uændret. Livet går videre, selv om vi taber kampe. Som træner skal man kunne håndtere sådan en situation, og man skal kunne håndtere pressen og alle dem, der stiller spørgsmål ved det ene eller andet.
- Over for spillerne skal man være fast og bestemt og have en plan. Det har jeg, men den vil jeg ikke ud med, siger Åge Hareide.
Han medgiver dog, der er et pres for at vinde den forestående VM-kvalifikationskamp mod Kasakhstan.
- Det er sidste udkald. Jeg tror ikke, vi går videre, hvis vi taber til Kasakhstan, siger han.
Fire dage efter kampen mod Kasakhstan spiller landsholdet for sidste gang i år, når turen går til Tjekkiet.
/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden