Harlekinpris til Maibom

Leif Maibom og hustruen Jonna flankerer her på podiet prisoverrækkeren - Ernst Trillingsgaard.

Leif Maibom og hustruen Jonna flankerer her på podiet prisoverrækkeren - Ernst Trillingsgaard.

Tirsdag morgen gik Aalborg Kongres & Kultur Center i Harlekin-humør.

Den traditionsrige pris, som Ernst Trillingsgaard indstiftede for 17 år siden skulle uddeles - og årets modtager var Leif Maibom - revyforfatteren, skuespilleren, instruktøren, direktøren, sangskriveren, klummeskribenten og nu altså også prisvinder.

- Jeg håber da, det her kommer til at gå bedre end til Oscaruddelingen, så der ikke står Flemming Krøll på Harlekinprisen, lagde en morgenmunter Maibom ud.

I de næste 30 minutter fortalte han om sin og hustruen Jonnas tur fra katederet til humorens verden.

Begge er uddannede lærere, men skiftede katederet i Sønderjylland ud med revyens verden, og de to åbner denne sommer den 36. sæson for deres succesrige Sønderborgrevyen, der igen i år ventes at underholde 25.000 publikummer.

Udover egen revy har Leif Maiboms karriere bragt ham forbi mange andre danske sommer- og vinterrevyer blandt andre Aalborg Vinterrevy, hvor han har medvirket 5 gange og mange flere gange som tekstforfatter.

Leif Maibom og hustruen Jonna forventer fra næste sæson at trappe lidt ned, og lade andre gode og yngre kræfter tage mere og mere over.

Harlekin Prisen tildeles en dansk skuespiller, som har tilført skuespillerkunsten et væsentligt bidrag via sit årelange engagement eller nytænkende skuespillerkunst, og som har været en levende ambassadør for skuespillerfaget - ikke mindst et ideal for skuespilleraspiranter og yngre skuespillere.

Prisen består af 15.000 kroner samt en Harlekinskulptur i glas udført af glaskunstner Lisbet Lange fra Aalborg.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.