Harley-Davidson flytter produktion fra USA efter straftold

Den spirende handelskrig mellem USA og Europa får nu ikoniske Harley-Davidson til at flytte produktion ud.

Ultraamerikanske Harley-Davidson flytter nu produktion ud af USA som en direkte konsekvens af den spirende handelskrig, der er mellem EU og USA. Foto: Fabian Bimmer/Reuters

Ultraamerikanske Harley-Davidson flytter nu produktion ud af USA som en direkte konsekvens af den spirende handelskrig, der er mellem EU og USA. Foto: Fabian Bimmer/Reuters

Harley-Davidson flytter sin produktion af motorcykler, der skal sælges til det europæiske marked, ud af USA.

Det sker som direkte konsekvens af den handelskrig, der er ved at opstå mellem USA og Europa. Det skriver nyhedsbureauet AP.

- Harley-Davidson er stadig dedikeret til produktion i USA, hvilket er værdsat af motorcyklister verden over.

- Øget international produktion er ikke selskabets præference, men er den eneste bæredygtige måde at gøre selskabets motorcykler tilgængelige for kunder i EU og have en fornuftig forretning. Europa er et afgørende marked for Harley Davidson, skriver selskabet i en meddelelse til den amerikanske børs.

Her fremgår det, at EU's nyindførte told på motorcykler vil koste selskabet 90-100 millioner dollar - 576-640 millioner kroner - om året.

De højere toldsatser på Harley-Davidsons motorcykler er kommet efter, at USA med præsident Donald Trump i spidsen indførte straftold på stål og aluminium.

Det har fået EU til et svare igen med højere told på en række ikoniske amerikanske produkter. Deriblandt altså Harley-Davidson, der i over 100 år har lavet nogle af verdens bedst kendte motorcykler.

Ifølge Harley-Davidson har den nye told betydet, at tolden for at importere motorcykler fra USA til EU er steget fra seks til 31 procent.

Det øger den gennemsnitlige pris på en af selskabets motorcykler med 2200 dollar - svarende til 14.000 kroner - i EU.

- Harley-Davidson mener, at den markante prisstigning, hvis den bliver sendt videre til forhandlere og kunder, vil have en øjeblikkelig og vedvarende negativ indvirkning på salget i regionen, skriver Harley-Davidson i fondsbørsmeddelelsen.

Europa er Harley-Davidsons næststørste marked efter USA. Ifølge meddelelsen solgte Harley-Davidson omkring 40.000 motorcykler i Europa i 2017.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.