Trafik

Beboere: Hastigheden skal ned

Indbyggere i Ø. Brønderslev ønsker hastighedsbegrænsning

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Henrik Skaarup. Arkivfoto: Kurt Bering

BRØNDERSLEV/DRONNINGLUND:Brønderslev Kommunes teknik- og miljøudvalg har ikke fulgt et ønske fra Per Pedersen, Stubdrupvej 111 i Øster Brønderslev, og dennes advokat Henrik Skaarup, om at udsætte en sag omkring et nyt boligområde i Øster Brønderslev. Udvalget godkendte lokalplanen.

Der er tale om en plan, der giver mulighed for at udstykke 24 parcelhusgrunde og ni tæt-lave boliger eller mini-parceller med vejadgang fra Hvilshøjvej.

Flere høringssvar

Sagen har været i høring, og der er kommet flere høringssvar. Blandt andet ønsker beboere på Hvilshøjvej - omkring vejudmundingen - fartbegrænsende foranstaltninger. De er bage for, at der vil blive kørt for stærkt. De ønsker en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

I forbindelse med gennemførelse af dette projekt ønsker Andelsboligforeningen Brogaarden at købe en stribe jord - 15 gange 70 meter. Det gives der lov til.

Per Pedersen har via sin advokat Henrik Skaarup lagt op til et erstatningskrav over for både kommunen og de enkelte medlemmer af teknik- og miljøudvalget.

- Det er ikke acceptabelt, at Per Pedersen udsættes for et økonomisk tab, skriver Henrik Skaarup, der understreger, at forslaget vil give Per Pedersen begrænsninger i sine juridiske rettigheder.

Indskrænkninger

Ifølge Henrik Skaarup betyder udstykningen indskrænkninger i Per Pedersen mulighed for at drive sit landbrug.

- Per Pedersen har været med i flere møder op til udarbejdelsen af lokalplanen, men jeg må konstatere, at det projekt, der nu foreligger, vil berøre Per Pedersens virksomhed endnu mere drastisk end først antaget. Her tænkes på den transport, der sker til og fra Per Pedersens gårde og mellem gårdene, Stubdrupvej 111 og Hvilshøjvej 222.

Henrik Skaarup mener ikke, at der er sket den nødvendige miljømæssige vurdering.

Henrik Skaarup har tilbud at komme til møde med politikerne.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst