Hausgaard og Huxi støtter orangutanger

De to nordjyder sender 50.000 kr. til truede dyr på Borneo

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Lone Dröscher Nielsen kæmper for at redde orangutanger. Foto: Christian Aarslund

NORDJYLLAND:Orangutangernepå Borneo er tuede, og de har brug for hjælp.

Det mener de to nordjyder, entertainer Niels Hausgaard og tv-vært Huxi Bach, der åbnede TV2´s sæson af ”Hvem vil være milionær - i den gode sags tjeneste” fredag aften med at vinde 50.000 kr., som skulle gå til et godt formål.

Hausgaard og Huxi havde set sig varme på organisationen Red Orangutangen, hvor en anden nordjyde, Lone Dröscher Nielsen gør en stor indsats for at hjælpe orangutangerne i regnskoven.

FN klassificerer orangutangen som truet, og rydningen af dens hjem, regnskoven, gør, at tusindvis af orangutanger hvert år fortsat forsvinder. Lone Dröscher Nielsen har kæmpet i snart 20 år for at bremse denne udvikling.

I 1999 stiftede hun verdens største rehabiliteringscenter for orangutanger og har siden kæmpet for at redde individer, arten som helhed og det truede regnskovhjem.

Falder på et tørt sted

Lone Dröscher Nielsen er begejstret for de 50.000 kroner.

- De falder et tørt sted. Vi er netop nu ved at genudsætte rehabiliterede orangutanger i sikker regnskov. Det er ekstremt omkostningsfuldt, og vi har derfor brug for al den støtte, vi kan få. Vi får jo samtidig stadig nye forældreløse orangutanger ind på centret, som er blevet taget fra deres mor som ganske små og er blevet holdt som kæledyr under kummerlige forhold, og vi kommer ganske langt for 50.000, når det gælder foder, medicin og rehabilitering, sige hun.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.