Havbåde får egen etnolog

Kirsten Monrad Hansen, 47-årig etnolog fra Thorupstrand, er blevet fastansat ved projektet Han Herred Havbåde, hvor hun får ansvaret for forskning og formidling om de klassiske kystbåde.

Projektet Han Herred Havbåde har nu to fastansatte medarbejdere, etnolog Kirsten Monrad Hansen og bådebygger Peter Madsbøll.

Projektet Han Herred Havbåde har nu to fastansatte medarbejdere, etnolog Kirsten Monrad Hansen og bådebygger Peter Madsbøll.

- Jeg skal blandt andet stå for en ny hjemmeside, foldere, pressemeddelelser og kontakten til myndigheder mv.. Lige nu er jeg ved at lave visitkort, som jeg skal have med til en konference om kystkulturer i Danmark i næste uge i København, hvor det er planen at danne en landsdækkende forening, fortæller hun. Kirsten Monrad Hansen er gift med Thomas Højrup, der i fjor tog initiativ til nyskabelsen Han Herred Havbåde, og hun har allerede længe været involveret i projektet på frivillig basis. - Jeg er en slags praktisk gris, griner hun. Det seneste år har Kirtsen Monrad Hansen været ansat i Vesthimmerlands Kommunes kulturforvaltning som kulturhistorisk konsulent, og inden da arbejdede hun i Nordjyllands Amt inden for sit fagområde kystkultur. Hun har også erfaring med samarbejde over Skagerrak og Kattegat til norske og svenske kystkulturer, forbindelser, der kan være nyttige i det fremtidige bevaringsarbejde af de klassiske kystbåde. Projektet Han Hererd Havbåde støttes økonomisk af ebh-fonden, og det er fonden, der aflønner den nye medarbejder. Ud over hende er bådebygger Peter Madsbøll fastansat. Og han er godt på vej til at fuldføre genopbygningen af den første båd i projektet, ¿Elbo¿, i de gamleredningshus på Slettestrand.

Forsiden