Havefolket smagte på efteråret

Smagens Dag forener dyrkning og tilberedning i Kridtvejs Planter ved Vils

Carsten Tolbøll og Bo Lehm
Brian Saaby fra Karby stod i spidsen for sit frivillige kokkehold, der tilbereder gratis smagsprøver, hvor temaplanterne porre og indgår. Han er ven med planteskoleindehaverne Britt og Jens Heltborg. Brian er uddannet kok, men kører til daglig lastbil.
Morsø 30. september 2018 19:02

VILS: Det er nu, der skal stikkes planter i jorden, hvis man vil have glæde af dem til foråret og frem. Men det er også nu, efterårets høst lader sig smage og nyde i forædlet form.

De to ting kan udmærket kombineres, når man hedder Kridtvejs Planter. Planteskolen midt på Mors står bag arrangementet "Smagens Dag" en gang om året, hvor en række leverandører og samarbejdspartnere stiller op samtidig med, at planteskolen sælger ud af efterårsbuske og -træer og produkter til både pynt og gane.

Brian Saaby fra Karby styrede madlavning, hvor gæsterne kunne få små gratis smagsprøver.

- I år har Britt og Jens valgt porrer, løg og bønner som tema. Vi laver en varm bønnesalat med perleløg og bacon. Vi laver oksefad, løg- og grønsagskompot med sødme, og en blendet dip af porre, tomater og løg. Så kan folk se og smage, at det ikke kræver meget at lave god mad fra egen have, sagde Brian Saaby.

Jens og Britt er planteskoleindehaverne. Vi fangede den mandlige del:

- Vi startede med en smagshave, og siden koblede vi smagens dag på med hjælp fra venner. Det er en måde at promovere os selv på, men især er det for at få folk til at dyrke urter og frugter til køkkenet. Det er en skøn måde at gå til efteråret på, sagde Jens Heltborg.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...