Havn vil af med skærpet lodspligt

Forhastet reaktion efter påsejlingen af Jernbanebroen, mener Aalborg Havn

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

- Skærpelsen af lodspligten gennem Limfjorden var forhastet og konkurrenceforvridende, mener Claus Holstein. Arkivfoto: Peter Langkilde

AALBORG:Der gik kun få dage fra det finske fragtskib Ramonas påsejling af Jernbanebroen, indtil erhvervs - og vækstminister Ole Sohn (SF) skærpede lodspligten gennem broerne ved Aalborg til også at gælde for små fragtskibe, skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Men der var tale om en forhastet reaktion på uheldet, som alene har påført søfarten gennem Limfjorden en konkurrenceforvridende ekstraudgift.
Det mener administrerende direktør Claus Holstein fra Aalborg Havn efter at have læst havarirapporten om uheldet.
- Konklusionen i rapporten er vel det nærmeste, man kan komme på at frikende både skib og brovagt for ansvaret for kollisionen, men til gengæld rummer rapporten eksempler på kommunikation, der trænger til at blive opgraderet, og en praksis, der afviger fra forskrifterne, siger han.
Efter offentliggørelsen af havarirapporten fremstår skærpelsen af lodspligten både som forhastet og forfejlet, mener Claus Holstein.
- Det er betænkeligt, at erhvervs - og vækstministeren indfører en så konkurrenceforvridende ekstraudgift til lods, før der foreligger en konklusion på hændelsesforløbet, siger han.
Vandveje er både miljø- og sikkerhedsmæssigt at foretrække i forhold til andre transportformer.
- Og det er urimeligt, at uheld til søs straks medfører nye regler og omkostninger, mener Claus Holstein.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.