Havn vil investere 24 mio. kr. i 2016

Bestyrelsen for Hanstholm Havn forventer et forslag til udbygning af havnen med overslag på økonomien klar i begyndelsen af 2016

Hanstholm Havn vil i løbet af 2016 fokusere på fiskeri, gods, akvakultur, vedvarende energi samt service- og backup havn til ad hoc opgaver, herunder offshore aktiviteter. Foto: Bo Lehm

Hanstholm Havn vil i løbet af 2016 fokusere på fiskeri, gods, akvakultur, vedvarende energi samt service- og backup havn til ad hoc opgaver, herunder offshore aktiviteter. Foto: Bo Lehm

HANSTHOLM:Bestyrelsen for Hanstholm Havn sætter nu gang i processen med at besætte den ledige stilling som havnedirektør. En af arbejdsopgaverne bliver at sikre udvikling og fremdrift på havnen. Desuden skal der ansættes en ny forretningsudvikler. Bestyrelsen forventer, at besætte begge stillinger i løbet af foråret 2016. de 2 stillinger vil være besat i løbet af foråret 2016.

På et møde i havnens bestyrelse i denne uge er det besluttet at udarbejde en masterplan for havnens udvikling. Planen skal sikre, at kommende investeringer gennemføres på et så sikkert grundlag som muligt med henblik på at sikre den bedst mulige logistik på havnen. Desuden skal muligheder og ønsker til den videre udbygning på de eksisterende havnearealer. afdækkes. Det rådgivende ingeniørfirma Cowi er antaget til opgaven, som forventes gennemført inden for de kommende måneder.

Når det gælder planerne om en egentlig udvidelse af Hanstholm Havn forventer bestyrelsen at der indnefor de første måneder af 2016 foreligger en business case for Hanstholm Havn, et forslag til den kommende udbygning af havnen med tilhørende økonomioverslag samt tidshorisont for gennemførelsen.

Bestyrelsen har vedtaget at afsætte 24 mio. kr. til investeringer i den bestående havn i løbet af 2016. Blandt projekterne er blandt andet muligheden af en renovering af Terminalbygningen, i takt med at der sikres nye lejere i bygningen, så der er sikkerhed for at investeringen kan bæres via lejeindtægter.

Havnens reviderede forretningsplan for 2016 har fokus på fiskeri, gods, akvakultur, vedvarende energi samt service- og backup havn til ad hoc opgaver, herunder offshore aktiviteter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.