Havnearbejdere går i sympatistrejke

Aalborgensiske havnearbejdere nedlægger arbejdet til støtte for portugisiske kolleger

Havnearbejderne på Aalborg Havn gik torsdag eftermiddag i en kort sympatistrejke. Arkivfoto <i>Pressefotograf Grete Dahl</i>

Havnearbejderne på Aalborg Havn gik torsdag eftermiddag i en kort sympatistrejke. Arkivfoto Pressefotograf Grete Dahl

AALBORG:Havnearbejderne ansat hos Aalborg Stevedore Company i Aalborg Havn nedlagde torsdag klokken 13 arbejdet.

Formålet med strejken var at markere sympati for deres portugisiske kolleger og modstand mod et lovforslag, som er til behandling i Portugals parlament.

Forslaget betyder, at skibe, der anløber portugisisk havn, ikke mere er tvunget til at bruge portugisiske havnearbejdere til at laste og losse med, men kan anvende besætningen eller anden hyret arbejdskraft til arbejdet.

- Det åbner en ladeport for, at havnearbejdernes job forsvinder til fordel for underbetalt, udenlandsk arbejdskraft, siger Frank Jensen, der er tillidsmand for havnearbejderne i Aalborg.

I første omgang strejker hans medlemmer i sympati med deres portugisiske kolleger.

- Men bliver lovforslaget vedtaget, vil det være en trussel mod havnearbejderne i hele EU, for arbejdsgiverne vil jo slå på den konkurrencefordel, havnene i Portugal får på grund af de lavere omkostninger, siger han.

De 10 strejkende havnearbejdere i Aalborg genoptog arbejdet igen klokken 15, og ifølge Frank Jensen vil alle havnearbejdere arbejde normalt igen i morgen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.