Havnebad åbner snart

Aalborg Havnebad åbner 15. juni, så i øjeblikket knokles der med klargøringen

Aalborg Havn
Havnebadet rengøres inden sæsonstart
Foto Claus Søndberg

Aalborg Havn Havnebadet rengøres inden sæsonstart Foto Claus Søndberg

AALBORG:I øjeblikket knokler dykkere og andre med at gøre Aalborg Havnebad klar til en ny sæson. I år åbner badet nemlig i forbindelse med den store regatta på havnen lørdag 15. juni, og derfor er der også en del detaljer, som skal være på plads inden.

Alger skal væk

- Dykkerne er blandt andet ved at rense børnebassinet, som har fast bund, så der kan let samle sig en masse alger og skidt i løbet af vinteren, forklarer Anders Toft Hougaard fra Aalborg Kommunes park- og naturforvaltning.

Ringe sigtbarhed

Dykkerne har desuden travlt med at genetablere det afmærkningssystem, som skal gøre det lettere eftersøge folk på bunden af de store bassiner. For her er der ingen fast bund, og med en sigtbarhed på 30 centimeter er en eventuelt redningsaktion helt afhængig af de farvede liner, som hjælper livredderne og den faste dykker i havnebadet til at orientere sig.

Færre livreddere

Bemandingen i havnebadet nedjusteres i år fra syv til seks livreddere samt en dykker, og det betyder blandt andet, at den forventede tid for at afsøge bunden havnebadet stiger fra cirka otte minutter til otte-ni minutter. Et forhold som for nylig blev kritiseret af Erik Bech fra TrygFonden.Men Aalborg Kommune tror ikke, det gør den store forskel. - Vi mener ikke, det får nogen indflydelse på sikkerheden, siger Anders Toft Hougaard.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.