Frederikshavn

Havnefest i skyggen af arbejdsulykke

Stille havnefest i Strandby

8
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Stolerækkerne ved auktionshallen var tæt besat under gudstjenesten.

Af Carl Åge Østergaard

carl.aageoestergaard@nordjyske. dk

STRANDBY:Kun mågeskrig og et barns insisterende spørgsmål til sin mor brød stilheden på Strandby Havn søndag morgen op til den traditionsrige friluftsgudstjeneste ved FDF’s havnefest.

Pastor Henrik Bang Møller, Skagen, indledte med at bede de fremmødte om i stilhed at ære de to fiskere Morten Christensen og Hans Jørgen Hansen, der omkom i lasten på fiskekutteren ”Susanne H” mandag aften.

- At livet er udsat blev vi mindet om ved mandagens ulykke, sagde han, og dette er også tema i gudtjenesten.

Den blev indledt med dramatisering på kajen af historien fra Bibelen om Faraos datter og Moses i sivkurven.

Også borgmester Birgit Hansen, der holdt åbningstale lørdag, indledte med et minuts stilhed for de omkomne. Mange strandbynitter deltog på det tidspunkt i Hans Jørgen Hansens bisættelse fra Strandby Kirke i den anden ende af byen.

- Ulykken har gjort dybt indtryk, siger FDF-leder Kurt Munch.

- Strandby er et samfund, som er bygget op omkring havnen. Alle kender nogen i fiskeriet, som også har stået nede i lasten på en kutter.

- Det var ikke praktisk muligt at aflyse festen, siger han, men bl.a. blev flaghejsning i flagalleen udsat i respekt for pårørende, der var på vej til bisættelsen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.