Aså

Havnemuseet i sving

Havnemuseet i Asaa står nu på egne ben

Arne Hjelm Christensen ved en Hein motor med 1 cylinder og 8 HK fra en fiskekutter. Den er fremstillet i Randers i 1926. Brændstoffet var en slags petroleum.  Foto: Ole Torp

Arne Hjelm Christensen ved en Hein motor med 1 cylinder og 8 HK fra en fiskekutter. Den er fremstillet i Randers i 1926. Brændstoffet var en slags petroleum. Foto: Ole Torp

ASAA:Samtidigt med sommerens komme starter den nye sæson for Asaa Havnemuseum.

Det er den første sæson, hvor museet er helt selvstændigt, idet man ikke længere er en del af Museerne i Brønderslev Kommune, men drives af en forening.

Her i denne måned er der åbent på alle dage fra klokken 14 til klokken 16 - dog er der lukket på mandage. I skoleferien er åbningstiden udvidet til tidsrummet klokken 10-16, og der er aktivitetsdag søndag 4. august samt på en række dage i juli og august krabbefangst for børn på havnen.

På aktivitetsdagen vil der, som navnet siger, være forskellige aktiviteter.

- Blandt andet vil man kunne se maskiner fra det gamle Asaa Jernstøberi og motorer, som har været brugt i de gamle fiskekuttere. Maskinerne og motorerne sættes selvfølgelig i gang, fortæller museumsbestyrer Arne Hjelm Christensen.

Medlemmer fra den nye forening, som har afløst Venneforeningen, hjælper til ved de forskellige aktiviteter, men også med den daglige vedligeholdelse af selve museet. Den har i år trukket noget ud på grund af det skiftende vejrlig.

Den spændende og meget varierede udstilling kommer så godt som omkring alt vedrørende havn og fiskeri og rummer bl.a. en Grønlands-udstilling. Museet er gennem tiden blevet udvidet flere gange ved forlængelse mod vest. I den allernyeste afdeling kan man bl.a. se havnefogedens kontor og pengekasse fra 1907. Begge dele rummes i en kasse på størrelse med en ølkasse. Man kan også se en ny ting på udstillingen: Et kompas med nathus.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.