Havnens særpræg bevares lover politiker

Lokalplan sikrer havnens autencitet

John Christensen, formand for plan og miljøudvalget.

John Christensen, formand for plan og miljøudvalget.

SÆBY:Som man kan læse her på siden, så er formanden for Sæby og Omegns Bevaringsforening Lars-Henrik Hyttel utilfreds med dele af lokalplanen for Sæby Havn.

NORDJYSKE har forelagt kritikken for John Christensen (V), der er formand for kommunens plan- og miljøudvalg. Han svarer følgende:
- Vi har lavet en lokalplan for området, som har været gennem en høringsproces. Og med den er der udstukket, hvilken retning, som vi gerne vil gå, siger John Christensen.
Han mener lokalplanen sørger for at bevare havnens autentiske præg.

Tilladelser var givet

Lars-Henrik Hyttels hårdeste kritikpunkt er det faktum, at det gamle fiskepakhus kan nedrives - og at der er givet tilladelse til derefter at opføre boliger i 8,5 meters højde.

Men det mener John Christensen ikke, der er så meget at gøre ved.
- Det var noget, som der blev givet tilladelse til, før den her lokalplan blev lavet, så det har vi ikke mulighed for at påvirke. Tilladelser, der er givet, kan vi ikke trække tilbage, forklarer han.
- Vi har faktisk for nylig forsøgt at gøre det oppe i Skagen, hvor der var givet en tilladelse som ikke stemte overens med intentionerne i lokalplanen. Men det kunne vi ikke, fortæller John Christensen.
- Og i øvrigt mener jeg ikke, at det er nogen katastrofe, for man skal huske på, at fiskepakhuset er placeret på den side af havnen, hvor der i forvejen ligger boliger.
I det hele taget mener John Christensen ikke, at Lars-Henrik Hyttel skal være urolig for udviklingen på Sæby Havn.
- Der bliver ikke flere boliger, end dem der er givet tilladelse til, fastslår udvalgsformanden.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.