Udland

Hebdo-journalister afviser sammenligning med Texas-skud

Journalister fra satiremagasinet Charlie Hebdo fnyser af ligheder med angreb mod karikaturudstilling i Texas.

At to mænd affyrede skud mod et arrangement, hvor tegninger af profeten Muhammed blev udstillet, kan ikke sammenlignes med attentatet, der fandt sted i redaktionslokalerne hos satiremagasinet Charlie Hebdo i januar.

Det siger to Hebdo-journalister i programmet Charlie Rose på den amerikanske tv-station PBS, efter at kommentatorer har være hurtige til at drage paralleller mellem skudangrebet mod udstillingen i Texas og attentatet i Paris, hvor 12 mennesker blev dræbt.

- Der er absolut ingen sammenligning, siger Jean-Baptiste Thoret, der er filmanmelder på Charlie Hebdo og slap levende fra angrebet, fordi han kom for sent på arbejde.

- Du har en, som du selv siger det, en form for anti-islamistisk bevægelse i Texas. Det er slet ikke det samme som Charlie Hebdo, siger Thoret i programmet, der ifølge AFP har frigivet interviewet før udsendelsen.

Også satiremagasinets chefredaktør, Gérard Biard, afviser, at der kan findes ligheder mellem angrebet i Paris og angrebet i Texas, hvor en islamkritisk organisation udstillede tegninger efter en konkurrence om den bedste Muhammed-karikatur.

De to mænd blev dræbt af politiet, før de nåede ind i bygningen, hvor arrangementet fandt sted.

- Vi organiserer ingen konkurrencer. Vi gør blot vores arbejde. Vi kommenterer nyhederne. Når Muhammed dukker op i nyhederne, tegner vi Muhammed. Men er han ikke i nyhederne, tegner vi ham ikke, siger Biard til PBS-programmet.

- Vi kæmper mod racisme, og vi har intet at gøre med disse mennesker (arrangørerne bag Texas-udstillingen, red.), tilføjer han.

Skyderiet i USA fandt sted i Garland, en forstad til Dallas. De to mænd bar automatvåben og åbnede ild mod en politibil ved Curtis Culwell Center, hvor arrangementet fandt sted.

Hovedtaleren ved arrangementet i Texas var den kontroversielle, hollandske politiker Geert Wilders, som er på al-Qaedas dødsliste. Han havde netop holdt sin tale, da skuddene faldt.

/ritzau/AFP

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.