Heineken havde stort salg af øl i første halvår

Carlsberg-rivalen Heineken har øget salget solidt i første halvår, men fik sværere ved at tjene penge.

Heineken solgte pokkers mange øl i første kvartal, men driftsresultatet kan ikke følge med. Valuta og stigende råvareomkostninger sætter sine spor. Foto: Paulo Whitaker/Reuters

Heineken solgte pokkers mange øl i første kvartal, men driftsresultatet kan ikke følge med. Valuta og stigende råvareomkostninger sætter sine spor. Foto: Paulo Whitaker/Reuters

ØL:Bryggeriet Heineken har øget salget betragteligt i første halvår. Men det store bryggeri fik markant sværere ved at tjene de samme penge på salget som tidligere.

Det viser regnskabet, der netop er offentliggjort.

- Toplinjen (salget red.) var stærk i første halvår med organisk vækst i alle regioner. Europa kom tilbage i vækst i andet kvartal, mens andre regioner fastholdt et positivt momentum.

- Heineken-brandet voksede med 7,5 procent, skriver administrerende direktør Jean-Francois van Boxmeer i en kommentar.

I halvåret har Heineken omsat for 10,8 milliarder euro, 80,5 milliarder kroner. Det var en solid vækst på 4,2 procent sammenlignet med sidste år.

Til gengæld faldt omsætningen per hektoliter produceret øl fra 90 til 82 euro. Og driftsmarginen - den del af salget, der bliver til driftsresultat - med 1,2 procentpoint til 16,3 procent.

- Driftsmarginen var lavere hovedsageligt på grund af konsolidering i Brasil Kirin, negative valutaeffekter og højere råvareomkostninger, skriver Jean-Francois van Boxmeer i regnskabet og fortsætter:

- For hele året, grundet accelerationen af markedet i Brasilien, hvis marginer stadig er under gennemsnittet, og den negative effekt fra valutaer, forventer vi en lavere driftsmargin.

Købte op i Brasilien

Brasil Kirin er et af Brasiliens største bryggerier, som Heineken købte i 2017.

Ser man bort fra de lavere marginer, går det strygende for Heineken. I første halvår solgte selskabet 15,8 millioner hektoliter øl - 1.850.000.000 liter.

Væksten lå ikke mindst hos mærkerne Tiger, Krusovice og Desperados, der alle voksede med mere end 10 procent.

Salget af Cider voksede også med mere end 10 procent til 2,6 millioner hektoliter. Her var det specielt Sydafrika, Vietnam og Polen, der trak fra.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.