Ældreforhold

"Hej Lily" ud til de ældre

Frederikshavn Teaterforening går mod strømmen og giver oplevelser til de ældre, der ellers er udsat for nedskæringer.

De fire aktivitetsledere på kommunens ældrecentre står sammen med repræsentanter for teaterforeningen om at sende en teaterforestilling ud til de ældre.

De fire aktivitetsledere på kommunens ældrecentre står sammen med repræsentanter for teaterforeningen om at sende en teaterforestilling ud til de ældre.

De fire aktivitetsledere fra Frederikshavn kommunes ældrepleje Annette Weesgaard, Anita Lengsø, Birte Hjermitslev og Lisbeth Jessen er gået i alliance med Frederikshavn Teaterforening, for at sikre gode kulturoplevelser til de ældre i hele kommunen. Dette resulterer i, at der i marts 2012 bliver en teaterforestilling for de ældre, der bor på plejehjem eller i en plejebolig. - Det er simpelthen bare så dejligt, udtaler formand Betty Rode fra Frederikshavn Teaterforening, der sammen med sin næstformand Lilly Pedersen står bag initiativet. - Vi vil gå mod strømmen og give gode oplevelser til de ældre i stedet for altid at tage oplevelserne fra de ældre på grund af besparelser, som er så overvældende, at de dræber alt initiativ. - Politisk er der hele tiden fokus på at skære ned og skære fra. Det gør vi nu noget ved. Vi har en stram økonomi, men hvem siger at vi altid skal gøre det, vi plejer og nu har vi valgt at tænke anderledes. Vi håber, at det skaber trivsel og glæde, siger Betty Rode. De ældre i kommunen bliver tilbudt forestillingen "Hej Lily", der omhandler Lily Brobergs liv. Arrangørerne er sikre på, at de ældre får en supergod eftermiddag 26. marts næste år, når Liselotte Krogager kommer på besøg og giver den fuld gas som Lily Broberg. - Vi håber, det kan blive en tilbagevendende tradition, og at vi på den måde får kulturen ud i alle kroge af kommunen, siger næstformand Lilly Pedersen. - Skulle der sidde en sponsor ude i vores kommune, der vil være med til at vise flaget for de ældre, så er de meget velkomne til at henvende sig til teaterforeningen.