Brønderslev

Heldagsskolen skal måske flytte

Udvalg vil se på, om det er en god idé at flytte Specialskolen Heldagsskolen til Jerslev

Heldagsskolen skal måske flytte. Arkivfoto: Kurt Bering

Heldagsskolen skal måske flytte. Arkivfoto: Kurt Bering

Ø. HJERMITSLEV: Specialskolen Heldagsskolen i Ø. Hjermitslev skal måske flytte. Børne- og skoleudvalget vil gerne se nærmere på, om det kunne være en god idé at flytte den ind på Toftegårdsskolen i Jerslev.

Det har været kigget på før, men til byrådets visionsseminar og på et møde i børne- og skoleudvalget kom idéen frem igen.

Indtil videre er det dog blot en idé.

- Vi har ikke besluttet noget, men vi vil gerne have nogle flere erfaringer. Skolen arbejder hele tiden med inklusion, og vi vil gerne finde den rigtige løsning. Så vil vil høre dem, der arbejder med det, og skolebestyrelserne, fortæller formand for børne- og skoleudvalget, Lone Birkmose Lex (V).

Det hænger også sammen med, hvordan kommunen får udnyttet sine bygninger. Og Heldagsskolen har brug for bygningsmæssige investeringer for at holde sig i stand.

- Man kan altid diskutere, når man får udgifter til renovering, om det er dét, vi skal vælge, eller om vi har andre steder, der kan rumme skolen. Hvis vi har bygninger med store omkostninger fremadrettet til renovering og har andre lokaler, der står og skal bruges, så skal vi se, om det er den vej, vi skal gå, siger udvalgsformanden.

Og der kan også være en pædagogisk fordel i at flytte specialskolen ind på en almen skole. Kommunen er tidligere blevet anbefalet, at der skal være mere sammenhæng mellem almenområdet og specialområdet.

- Der er et samarbejde på tværs begge veje. Vi har inklusion på skolen, og specialpædagogerne har viden og erfaring, de kan dele af, fortæller Lone Birkmose Lex.

Børnene kan også prøve at være i almenskolen, og man har allerede haft succes med at flytte børn til almenområdet fra Heldagsskolen med støtte i de seneste halvandet år.

Foreløbig kigger man bare på det - herunder på transporttid og udearealer - og hører de involverede parter.

Håbet er, at man kan være klar til at tage en beslutning i august.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.