Hele familien kan få blå sommeroplevelser

Frederikshavn Marina går sommeren i møde med masser af nye vild-med-vand-aktiviteter. Arkivfoto

Frederikshavn Marina går sommeren i møde med masser af nye vild-med-vand-aktiviteter. Arkivfoto

Der er 10.000 kr. på vej til "Vild med Vand" udvalget i Frederikshavn Marina. Det besluttede Teknisk Udvalg, da de godkendte en fælles ansøgning fra Marinaen og Frederikshavn Sejlklub, der sammen ønsker at sætte skub i nye aktiviteter.

- Vi satser på nye BLÅ aktiviteter, der appellerer bredt til børn, unge og voksne, som ikke i forvejen har erfaring med at sejle.

- Vi får nu mulighed for at investere i nyt udstyr, der skal bruges til at skabe nysgerrighed hos mange af dem, der dagligt går tur ved Marinaen, men som ikke er aktive på vandet. Vores ambition er, at når flere børn og unge kommer ud på vandet gennem plask og leg i havnebassinet, vil forældre og andre voksne også få lyst til at prøve en rigtig sejltur, og måske endda få lyst til at få egen båd på et tidspunkt.

- Vi opretter i år, som noget helt nyt, en Sejlerskole med kurser for voksne, som har lyst til at lære om bådhåndtering - og om hvordan man sejler ud og ind af havnen, siger Søren Rahbek, Ungdomsleder i Frederikshavn Sejlklub.

Havnens Dag

"Vild med Vand" udvalget vil blandt andet prøve kræfter med den yderst populære aktivitet SUP (Stand Up Paddle), der kombinerer surf og kajak. Et tilbud til både børn, unge og voksne, der nu får mulighed for at afprøve en af de hurtigst voksende vandsportsaktiviteter.

Sommerprogrammet byder også på Kajak Basketball - og foruden "Havnens Dag" d. 10. juni, står Sejlklubbens ungdomsafdeling bag aktiviteter hver fredag eftermiddag mellem kl. 15.00 og 18.00 hele sommeren.

Mere liv i lystbådehavnene

Lysten til at skabe mere liv og flere aktiviteter i lystbådehavnene ses flere steder i kommunen. Senest har Aalbæk havn oprettet et "Vild med Vand" udvalg, og ligesom Frederikshavn Marina, fik Aalbæk godkendt en ansøgning, der udløser 10.000 kr. til blå aktiviteter i havnen.

Muligheden for at søge om 10.000 kr. pr. lystbådehavn er et initiativ, der er kommet til i forlængelse af projekt "Ej BLÅT til pynt - liv langs 100 km kystlinje", som Teknisk Udvalg igangsatte sidste år. Projektet handler om at gøre en særlig indsats for at udnytte potentialet i lystbådehavnene, på strande og langs kysten, så endnu flere besøger og bruger vandet.

Læs kriterier for at ansøge om midlerne - og hent ansøgningsblanket på www.ejendomscenteret.dk.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst