Hele landet stod sammen om at mindes de dræbte

Foruden den store mindehøjtidelighed i København blev weekendens terrorangreb markeret mange andre steder.

Der blev mandag aften afholdt mindehøjtidelighed på Østerbro i København, til ære for de to dræbte ved weekendens skyderier i København. Foto: Finn Frandsen/POLFOTO

Der blev mandag aften afholdt mindehøjtidelighed på Østerbro i København, til ære for de to dræbte ved weekendens skyderier i København. Foto: Finn Frandsen/POLFOTO

Det var ikke kun i hovedstaden, at man mandag aften samledes for at mindes Finn Nørgaard og Dan Uzan, der blev dræbt i lørdagens terrorangreb i København.

Over resten af landet havde man arrangeret lignende mindehøjtideligheder, blandt andet i Aarhus, hvor mellem 2000 og 3000 mennesker ifølge politiet blandt andet holdt et minuts stilhed for de to ofre for attentatmanden.

Her talte borgmester Jacob Bundsgaard (S), ligesom hans forgænger, forsvarsminister Nicolai Wammen (S), opfordrede til ikke at give efter for mørke kræfter.

- Vi vil kæmpe til det sidste for retten til forskellighed, og vi vil stå sammen i sorgen. Den er vi fælles om. Angrebene i København gik ud over os alle sammen, sagde han blandt andet.

Men også i Esbjerg, Aalborg, Odense, Svendborg og flere andre byer samledes borgere for at mindes de dræbte og markere sammenhold.

I Odense var der ifølge Fyns Politi mellem 2000 og 2500 deltagere til arrangementet, hvor deltagerne gik i fakkeloptog fra Banegården til Flakhaven og siden hørte borgmester Anker Boye (S) og kunstneren Jens Galschiøt tale.

I Svendborg skønner man, at mellem 1000 og 1200 mennesker mødte op.

Nordjyllands Politi beretter om et flot arrangement i Aalborg, hvor omkring 2000 aalborgensere trodsede kulden og mødte op.

Men også i en række andre jyske købstæder som Vejle, Esbjerg, Herning, Viborg og Holstebro og Randers lykkedes det at samle mellem 200 og 500 mennesker til lignende arrangementer.

Ingen steder er der rapporter om ballade eller sammenstød i forbindelse med mindehøjtidelighederne.

/ritzau/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.